Lokalavis for Åsane og omegn!
  • NY BLOGGER: Ulrikke Tomine Amundsen begynte å blogge for kun en måned siden, men hun har allerede rukket å bli ganske populær i aldersgruppen 13 til 17 år i hele Norge. – Drømmen er å bli toppblogger, sier hun til Åsane Tidende.

Ulrikke (13) vil bli toppblogger

For én måned siden begynte Flaktveit-jenten Ulrikke Tomine Amundsen å blogge. Kun fire uker senere er hun jevnlig på topp 10-listen over bloggere i alderen 13 til 17 år i Norge. – Drømmen er å bli norsk toppblogger, sier 13-åringen.

Ulrikke Tomine Amundsen har lest ulike blogger fast siden hun gikk i 5. klasse. Hun har vært interessert i dette så lenge hun kan huske, og har fulgt med på tv-programmet Bloggerne. 13-åringen er også glad i å skrive.

– Jeg har i lang tid hatt lyst til å opprette min egen blogg, og for cirka fire uker siden fikk jeg endelig starte, smiler den unge bloggeren fra Flaktveit.

Hun er opptatt av at det hun skriver skal være positivt og til inspirasjon for leserne.

– Bloggen min skal ikke ha negative tekster. Jeg skriver om hverdagen min, og svarer på spørsmål. Jeg unngår drama, sier hun med et smil.

Avtale med foreldrene

13-åringen legger ikke skjul på at foreldrene i starten synes at det var litt for tidlig at datteren skulle opprette en blogg. De kom imidlertid raskt frem til en god avtale.

– Mamma leser gjennom alt jeg skriver før det blir publisert. Hun stopper meg dersom jeg er i ferd med å utlevere meg selv for mye, eller dersom noe av det jeg skriver kan bli litt negativt, sier Ulrikke.

Flaktveit-jenten trekker også frem at hun har inngått en annen avtale med foreldrene.

– Hvis det dukker opp alvorlige, negative kommentarer som går skikkelig inn på meg skal jeg enten legge ned bloggen eller ta en virkelig lang pause, forteller hun til Åsane Tidende.

Så langt har 13-åringen lagt ut innlegg om alt fra hva hun bruker tid på i hverdagen og i ferier til lister som for eksempel ti ting som gjør henne glad og hva som er favorittlåtene hennes.

– Planen fremover er å fortsette å skrive så fremt det ikke kommer kommentarer som er så negative og alvorlige at jeg må ta en pause fra bloggingen, forteller hun.

Flaktveit-jenten sier at hun tenker nøye igjennom hva hun skriver om på bloggen.

– Jeg vil for eksempel aldri legge ut for mye og detaljert informasjon om familien min. Det er ikke alt om meg selv jeg ønsker at hele verden skal få vite heller, poengterer den unge bloggeren.

Hun ønsker å inspirere andre ungdommer med det hun formidler.

– Dette skal være et sted der det positive er i fokus. Nå er det ikke slik at alle dagene mine er helt perfekte, men det er viktig for meg å gi leserne positiv inspirasjon i hverdagen, sier Ulrikke til lokalavisen.

Sikter mot toppen

På kort tid har Ulrikke allerede fått mange lesere.

– På det meste har jeg hatt 5000 ulike lesere innom bloggen på en uke, sier hun fornøyd.

13-åringen fra Flaktveit kan også fortelle at hun jevnlig har lagt høyt oppe på bloggtoppen og aktivlisten for bloggere mellom 13 og 17 år på blogg.no.

– Så langt er de beste plasseringene jeg har oppnådd 2. plass på bloggtoppen og 1. plass på aktivlisten i denne aldersgruppen. Målet mitt i fremtiden er å oppnå topplassering uavhengig av alder for samtlige bloggere i hele landet, forteller hun engasjert.

Foreløpig er bloggen «ulrikketomine» en hobby for Flaktveit-jenten, men drømmen på sikt er at dette kan bli jobben hennes.

– Jeg har mange drømmer for bloggen min. Senere har jeg lyst til å gjøre «meet up». Det innebærer at jeg treffer lesere, og blir bedre kjent med dem. I tillegg håper jeg selvfølgelig at bloggen er noe jeg kan leve av når jeg blir eldre, sier Ulrikke.

13-åringen håper å bli like stor som de kjente bloggerne Martine Lunde og Sophie Elise.

– Dette er to av favorittbloggerne mine, og jeg håper å gjøre det like bra som dem etter hvert, avslutter Ulrikke Tomine Amundsen.

Les hele artikkelen i vår papirutgave eller e-avis!

Av

Nina Johnsen

nina@aasanetidende.no

Relaterte saker