Lokalavis for Åsane og omegn!
  • SATSER: Styremedlem Magdalena Wlosek og styreleder Andre Lauritzen håper på nærmere 800 deltakere når datafesten HordaLan finner sted i Vestlandshallen fra 27. april til 1. mai. (Foto: Thomas Gangstøe)

Vil samle 700 gamere i Vestlandshallen

Lillebror HordaLan er på banen med gigantisk dataparty i Vestlandshallen etter at ByLan måtte kaste inn håndkleet i fjor. – Vi håper på 700-800 deltakere, sier styremedlem Magdalena Wlosek og styreleder Andre Lauritzen til Åsane Tidende.

27. april til 1. mai blir Vestlandets storstue fylt med gutter og jenter, ungdom og unge voksne samt hundrevis av datamaskiner.

– Vi har tatt et modig valg ved å leie Vestlandshallen. Her er plass til mange, og vi må nok ha minst 600-700 deltakere for at det hele skal gå rundt, sier Wlosek og Lauritzen.

Duoen er to av en rekke frivillige i organisasjonen HordaLan, som siden 2012 har arrangert mellomstore Lanparty/datafester. Det startet først i Ågotneshallen, men ble etter tre år flyttet til Sotra Arena grunnet størrelse og omfang.

Måtte flytte

Men da arrangørgruppen skulle booke Sotra Arena for 2018, fikk de seg en overraskelse. Hallen var ikke ledig.

– Vi måtte ta en avgjørelse. Et alternativ var å avlyse arrangementet, slik som flere andre i regionen har gjort. Den andre muligheten var å gå for en mer ambisiøs løsning, og på et annet tidspunkt enn før. Vi bestemte oss for siste alternativ, og booket Vestlandshallen, som er langt større enn Sotra Arena.

ByLan har på det meste hatt 1200 gamere i Vestlandshallen. De valgte etter to års nedgang å avlyse fjorårets arrangement i Åsane. Til Åsane Tidende sa arrangørene at de heller ville satset på flere mindre lanpartys.

Tenker annerledes

– Hva er det som gjør at HordaLan skal klare det?

– For det første har vi veldig mye personlighet, og vi har mye erfaring fra det vi har gjort på Ågotnes og Sotra. Vi tør også å tenke annerledes, sier Lauritzen.

– Hvordan da?

–  Å sitte fem dager i en idrettshall foran en datamaskin, er ikke lenger nok i seg selv. Man kan gjøre det samme hjemme. Derfor kombinerer vi gaming med underholdning på kveldene, i form av show, konserter eller liknende. Vi prøver også å ha ulike aktiviteter innimellom samt diverse konkurranser. Hovedaktiviteten er gaming. På et Lan-party treffer man gjerne de man spiller med på nett, så på den måten blir det veldig sosialt. Det handler om å få ut de som sitter hjemme på gutte- eller jenterommet, og ha en gigantisk samling der data, musikk, lys, cosplay og annet show og moro står i fokus.

– Vi skal jobbe godt fram mot april/mai for å få dette til å bli byens beste Lan-party. Går alt etter planen, kan Vestlandshallen bli arena for HordaLan også i framtiden, avslutter duoen til Åsane Tidende.

Av

Thomas Gangstøe

thomas@aasanetidende.no

Relaterte saker