Lokalavis for Åsane og omegn!
  • SATSER: «Perpleks» bestående av Emily Milde (t.v), Christine Moldeklev (t.h.) og Oliver Pettit er alle åsabuer og slapp sist måned sin nye singel med samme navn. (Foto: Kultursalen: Jana Jurschenko)

Bytter navn og synger på bergensk

Åsane-trio har byttet navn og slapp nylig sin første singel.

– Vi fikk mye god erfaring da vi spilte i CLOSE. Vi spilte foran nesten 1000 tilskuere og ble nummer to i UKM. Men det er historie nå. «Perpleks» er et helt annet band, sier trioen Oliver Pettit (Gitar), Christine Moldeklev (trommer) og Emily Milde (vokal) til Åsane Tidende.

Trommisen fikk sitt første slagverk da hun var to år, mens gitaristen hadde legendariske Mads Eriksen (Debuterte som soloartist med platen «Journey» i 1990) som gitarlærer. Med en distinkt bergensdialekt fremst i lydbildet og elementer fra både metal, pop og 1970-tallets hard rock, er de klare til å satse.

På sikt ønsker vi jo selvfølgelig å kline til, satse alt og ta over hele Norge, ler de.

– Nå vi spiller live, skal vi spille for livet – som om det er det siste vi gjør. Det skal være energi, sier de.

Spente

Tross at trioen er langt i fra voksne, har de mange år bak seg på scenen og de er spente på fortsettelsen.

– Alle har jo vært i band i mange år. Vi har stor tro på dette nye prosjektet. Med «Perpleks» ønsker vi å være litt eksperimentelle. Vår første singel er klar og vi gleder oss til å forhåpentligvis komme i gang med flere konserter.

Bergensk vokal og hakket mer møkkete gitarer. «Perpleks» klarer ikke helt å definere sin egen sound.

– Vi klarer ikke helt å definere oss som band ennå, men sammenligner du med CLOSE – er vi nok røffere, mer heavy, spiller litt høyere og har et mer helhetlig lydbilde, svarer de.

Bergenske låter

– Og tekstene på det vi har spilt inn til nå, i tillegg til den nye singelen, blir utelukkende på bergensk. Da er det lettere å uttrykke seg, supplerer vokalist Emily Milde.

Bandets første selvtitulerte singel er ferdigsnekret.

– Vi er fornøyde med resultatet. Vi prøver å skille oss litt ut fra mangfoldet, og er ikke redde for å leke litt med mange sjangre og være impulsive. Vi hører både på elektronika og black metal, sier de.

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

ANMELDELSE: «Perpleks»

Åsane-trioens første singel noensinne smaker både av gammel rock n ´roll og mer indie-pop-rock. Litt 60-70-talls pregede gitarer åpner låten i et industrielt og litt skittent lydbilde. Det er tydelig at trioen leker litt med 60-talls rockabilly, før vokalist Emily Milde drar låten over i mer bergensk hipster-pop. Det er egentlig ganske kult, også skal vi huske på at denne gjengen er uetablerte artister som har laget sin første singel uten noe plateselskap eller apparat i ryggen.

Låten har hele tiden et fint driv og det groover passelig bra. Mindre temposkifter og en anelse The Kinks-referanse i gitarene skaper et interessant uttrykk. Vokalen kler lydbildet relativt godt og et fengende refreng  gjør også sangen rimelig radiovennlig. Åsane-gjengen er definitivt talentfulle musikere, selv om bandets først 3.34 sekunder aldri blåser deg av banen.

En møkkete gitarsolo midtveis hadde kledd låten og brutt litt med den flørtende melodien som kan bli litt forutsigbar.

Terningkast: 4

Relaterte saker