Lokalavis for Åsane og omegn!
  • PÅ ANDRE: Bergen shantykor kom på andreplass i norske talenter. Koret håper deltakelsen bidrar til økt interesse for mannskor i Norge. (Foto: Arne Nernes)

– Håper dette vil øke interessen for mannskor i Norge

– Mannskorene dør ut. Vi håper andreplassen i Norske talenter vil øke interessen for disse korene i Norge, sier dirigent Helge Riise etter finalen i Norske talenter.

Bergen shantykor kom på andreplass i Norske talenter og har sjarmert en hel nasjon. Gullstrupen Tuva Lutro fra Odda vant konkurransen.

 – Det kriblet i magen da vi stod igjen sammen med vinneren. Vi er overlykkelig over andreplass, og det var utrolig kjekt å være med på dette eventyret, sier dirigent Helge Riise fra Nyborg.

Nå håper han shantykorets deltakelse vil bidra til økt interesse blant mannskorene i Norge. 

– Mannskor dør ut. Nye tanker, ny musikk og nye måter å gjøre det på er grunnen til at Bergen shantykor klarer seg og faktisk øker i medlemstallet. Vi har vist at det er mulig, og jeg tror og håper andre ser hvor kjekt vi har det sammen, og at det inspirerer til å etablere nye kor eller til å øke medlemstallet i de flotte korene som allerede eksisterer, sier han på telefon fra hovedstaden.

Av

Thomas Gangstøe

thomas@aasanetidende.no