Lokalavis for Åsane og omegn!
  • MILLIONER: Haukås Rockeakademi har fått 4, 2 millioner kroner i løpet av de siste årene. Daglig leder Sveinung Myrjord, melder om spennende tider for den lokale rockeklubben i Steinestøvegen

Nye millioner til rockeakademiet

Får to millioner kroner over de neste tre årene.

– At vi skulle få mer støtte på toppen av de vi fikk sist er utrolig, sier daglig leder for Haukås rockeakademi Sveinung Myrjord.

For Haukås Rockeakademi kan virkelig juble om dagen. Tidligere i vår mottok de 460 000 kroner av Gjensidigestiftelsen og fikk 1,2 millioner kroner av musikkutstyrordningen året før – og pengene har gått til oppussing av gamle Haukås barnehage som blir en del av lokalene til akademiet, som Åsane Tidende omtalte sist.

Nylig fikk de to nye millioner kroner til videre arbeid og fremtidige arrangementer.

– Vi har fått to millioner kroner fra BUFIR (barne, ungdoms- og familiedirektoratet). Midlene blir fordelt over tre år, bekrefter Myrjord.

– Ønsker festival

Og opprustingen av «nye» Haukås Rockeakademi er snart fullført, opplyser han.

– Tanken er at vi skal kunne huse 60 medlemmer innen utgangen av 2017, og vi ønsker i tillegg å bygge opp et konsept som kan bli en årlig «event» for unge i Åsane som en ungdomsfestival, sa Myrjord til Åsane Tidende i fjor.

Åpning i september

Nå er de snart i mål og kan starte planleggingen av enda større ting på Haukås.

– Det er stort sett ferdig, og vi har åpning i september. Nå vil vi bruke de nye midlene til ungdomsarbeid, arrangementer og festivaler, sier han.

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Relaterte saker