Lokalavis for Åsane og omegn!
  • KONKURRERTE: Emine Røthe Gjesme (8), Karoline Mehl Eide (8), Simen K. Vorland (8) og Martine Herø Skarsten (9) i knalltøff konkurranse. (Foto: Øystein Eide)

  • VINNER: Marcus Jonsson kjører trillebåren med Renate Selvik i finalen. Den tidligere Brann-kapteinen ble kåret til Myrdalshovdens Mesternes mester under St. Hans-feiringen på lørdag. (Foto: Øystein Eide)

  • KONSENTRERT: Ellinor Olson Trædal (3) med nøye konsentrasjon før deltakelsen. (Foto: Thomas Gangstøe)

  • PRESISJON: Josefine Herø Skarsten (5) traff rett i bøtten på første forsøk. (Foto: Thomas Gangstøe)

     

  • LEDET AN: Festkomiteen i rosa: Renate Selvik, Ruth Else Mehl Eide og Inga-Lill Olson Trædal, samt Camilla Jonsson i svensk landslagsdrakt. (Foto: Øystein Eide)

  • GA ALT: Pål Selvik ga alt i konkurransen om å holde tre kilos-vekter oppe lengst. (Foto: Thomas Gangstøe)

  • FEST: Etter konkurransene var det salvsagt tid for fest. (Foto: Øystein Eide)

  • PALLEN: Øystein Mehl Eide (2. plass) I midten: Markus Jonsson (1. plass) Til høyre: Pål Selvik (3. plass)(Foto: Kristian Toppe Aarlie)

En annerledes St. Hans-feiring

Velforeningen i Myrdalshovden 5-51 markerte St. Hans på lørdag ved å arrangere sin egen lokale versjon av Mesternes mester. Vinner ble tidligere Brann-kaptein, Marcus Jonsson, som utmerket seg både i trilleborkjøring og hinderløype.

Rundt 25 barn og 25 voksne var påmeldt til den uhøytidelige konkurransen på fellesområdet til velforeningen. Planken, melkespannholding (0,5 kg for barn, 1,6 kg for kvinner og 3 kg for menn), ballkast og hukommelsestest var blant øvelsene deltakerne skulle igjennom. Mens alle barna til slutt ble kåret til vinnere, var det altså Jonsson vant var først i finalen. Den bestod av en hinderløype med trillebårkjøring, hinder i skogen og på lekeplassen samt balansegang rundt sandkassen.

Etter konkurranser og medaljeutdeling ble det arrangert grillfest, før kvelden ble kronet med VM-kamp på storskjerm.

– Utrolig bra miljø

Inga-Lill Olsen Trædal, som sammen med Renate Selvik og Ruth Else Mehl Eide stod bak arrangementet, forteller at det 24 hus store nabolaget arrangerer både halloween-fester, julegrantenning og flere andre tilstelninger årlig.

– Det er med å skaper et godt miljø. Både barn og voksne trives veldig bra sammen i nabolaget. Mesternes mester-arrangementet på lørdag er med å bidrar til at folk trives. Det er kjekt at det skjer noe, og at vi kan gjøre noe sammen oppe i Myrdalshovden, sier en fornøyd Olsen Trædal til Åsane Tidende.

Av

Thomas Gangstøe

thomas@aasanetidende.no