Lokalavis for Åsane og omegn!
  • KRIM OG DANS: Ryggen til; Koreograf Ann-Terese Aasen. Forfatter Gunnar Staalesen og Regissør Tore Christian Sæbø. Skuespillere: Andrè Søfteland, David Bryn, Veslemøy Fluge Berg, Benedicte Sjøvold, Harald Ottesen Nødtvedt, Marianne Juvik Sæbø

Krim til inntekt for kirkens bymisjon

Dette er en krimkomedie, rammet inn av vakker musikk, med Hanne Mellingen og Benedicte Sjøvold fra Åsane i sentrale roller. Mellingen spiller Herr Mowinckels datter, ung og forelsket. Sjøvold presenterer Fru Agnes Mowinckel, skuespiller og diva av ypperste sort. 

Dette er en krimkomedie, rammet inn av vakker musikk, med Hanne Mellingen og Benedicte Sjøvold i sentrale roller. Mellingen spiller Herr Mowinckels datter, ung og forelsket. Sjøvold presenterer Fru Agnes Mowinckel, skuespiller og diva av ypperste sort. 

Gunnar Staalesen har sammen med Veslemøy Fluge Berg skrevet et nytt musikalsk mordmysterium satt i Bergen i 1935. I stykket er det brukt virkelig historiske karakterer som Johan Ludwig Mowinckel - statsminister og skipsreder, Agnes Mowinckel - kjent norsk skuespiller og Johans tremenning, Herman Friele - kaffemagnat, samt Elise Hambro - kvinnesakskvinne. 

Det blir musikk fra 1930-tallet, alle sangene på norsk - enten oversatt eller med ny tekst tilpasset stykket - og masse humor og mord, skriver arrangørene i en pressemelding.

De andre skuespillerne/sangerne som er med; Andrè Søfteland, Marianne Juvik Sæbø, Tor Halvor Halvorsen, Veslemøy Fluge Berg, Emilie Fluge Berg, Harald Ottesen Nødtvedt, David Bryn - samt Tore Christian Sævold og Sturle Bjordal, som begge fungerer som både skuespillere og regissører. Koreograf er Ann-Terese Aasen. 

Det er i første omgang tre forestillinger i Fana Kulturhus; 20. og 21. oktober.

Overskuddet går uavkortet til Kirkens Bymisjon, som også har innsamling (tv-aksjon) søndag 21. oktober.

Av

Thomas Gangstøe

thomas@aasanetidende.no