Lokalavis for Åsane og omegn!
  • VARIERT: Roald Heggernes i Åsane kulturråd og kultursjef John Kristian Øvrebø blar i programmet for Kulturfest Åsane – en kulturfest bestående mer enn 70 arrangement over ti dager, og som er et resultat av et betydelig samarbeid mellom det frivillige kulturliv og kommunen. (Foto: Erik Madsen)

– Målet er å vise fram mangfoldet i bydelens kulturliv

– Kulturfest Åsane er et godt eksempel på hva man kan få til med et samarbeid mellom frivilligheten og kommunen, mener kultursjef John Kristian Øvrebø og leder for Åsane kulturråd Roald Heggernes.

Fredag startet kulturfesten. Lørdag var det offisiell åpning på Åsane storsenter. I ti dager feirer bydelen bredden i kulturlivet i form av mer enn 70 arrangementer, deriblant konserter, utstillinger, bygdedag, teater, åpne gårder, dans, kurs, show, klesbyttedag, foredrag, quiz og folkemøter med politisk innhold. Mange hundre mennesker gjør en omfattende frivillig innsats, og Bergen kommune syr det hele sammen til en flott festival både gjennom egne arrangementer og gjennom bidrag til kulturlivet.

Bygger identitet

 – Kulturfest Åsane er et godt eksempel på hva man kan få til med et samarbeid mellom frivilligheten og kommunen. Vår felles målsetting er at vi gjennom en drøy ukes kulturmønstring skal styrke samarbeid, bygge identitet og vise fram mangfoldet i bydelens kulturliv, sier leder for Åsane kulturråd, Roald Heggernes.

– Det er det lokale kulturlivet, enkeltpersoner, kunstnere og andre kulturaktører som står ansvarlig for arrangementene. Derfor kan vi også i år presentere et innholdsrikt og variert program for alle aldersgrupper. Kulturfesten er også en arena for samarbeid og det er fint å registrere at flere lokale aktører samarbeider om ulike tilstelninger, påpeker han.

Skal merkes

Det er Arna og Åsane kulturkontor som har det overordnede koordineringsansvaret for Kulturfest Åsane.

– Det er et betydelig frivillig kulturliv i Åsane. Mange av bydelens lag og organisasjoner er involverte. Det samme er det fleste kulturarenaer vi har i bydelen. Målet er å vise bredden av det som finnes, og det tror jeg vi klarer gjennom Kulturfest Åsane 2018, sier kultursjef John Kristian Øvrebø.

Han tror de aller fleste som bor i Åsane, vil merke at det foregår en kulturfestival.

– Det skal mye til for å ikke få med seg at noe skjer. Det er mange gode arrangementer de aller fleste steder i bydelene, og jeg håper vi setter litt farge på Åsane.

Viktig

Kultursjefen mener festivalen er svært viktig, ikke bare for publikum, men også for de involverte lag og organisasjoner.

– Dette er et høydepunkt for kor, korps, teatergrupper med mer. Mange øver med kulturfesten som det store målet hvert eneste år. Det er her de får vist det de har øvd på kanskje helt fra begynnelsen av året, sier Øvrebø.

– Er det noe du vil spesielt trekke frem?

– Blant høydepunktene kan vi nevne Åsanekvelden, men det blir også en Jam-session i U82-huset, som vi tror kommer til å bli veldig bra. Ikke minst har vi flere jubileer, deriblant Åsane kirke som er 25 år, og Bergen mannskor som feirer 20 år. Li- og Flaktveit skolekorps måtte dessverre avlyse sin planlagte jubileumskonsert. Det blir også klesbyttedag, vegetarmatkurs og kulturlunsj med kulturpolitisk innhold. Det skjer som alltid mye, og alt er bra, understreker kultursjefen til Åsane Tidende.

Han håper bydelens befolkning virkelig tar seg tid til å besøke ett eller flere av arrangementene under Kulturfest Åsane 2018.

– Det blir nok flere uforglemmelige opplevelser, sier Øvrebø. 

Av

Thomas Gangstøe

thomas@aasanetidende.no