Lokalavis for Åsane og omegn!
  • FÅR KJØPE: Administrerende direktør i Coop Hordaland Øystein Kahrs kan smile bredt etter at konkurransetilsynet når har godkjent kjøpet av Horisont senter. (Foto: Thomas Gangstøe)

Salget godkjent

Konkurransetilsynet bekrefter at de har godkjent salget av Horisont til Coop Hordaland og Coop eiendom.

Det sier avdelingsdirektør for finans- og kommunikasjon i konkurransetilsynet, Gjermund Nese til Åsane Tidende.

Tidlig i forrige måned ble det kjent at Coop Hordaland SA og Coop Norge eiendom AS overtar alle aksjene i Åsane utvikling AS, som eier Horisont senter. Senteret er verdsatt til 1,15 milliarder kroner. 

– Horisont er det senteret i landet med størst vekst på sammenlignbart areal. Senteret har hatt en fantastisk økning. Det er et svært godt utgangspunkt, og vi ønsker å ta et langsiktig eierskap for å sikre at senteret utvikles og vokser videre, sa administrerende direktør Øystein Kahrs i Coop Hordaland SA. 

Coop Hordaland SA og Coop Norge Eiendom AS eier fra før 50 prosent av aksjene i Åsane Utvikling AS, som eier Horisont. Det er Capto Eiendom (25 prosent), Profier (12,5prosent) Storm Eiendom (8,5 %) og Harteig (4 prosent) som selger seg ut av selskapet. Kjøpet ble godkjent i de ulike styrene rett før jul, og offentliggjort første uken i januar. Nå har også konkurransetilsynet godkjent kjøpet.

Horisont åpnet i 2014, er det femte største senteret i Bergensregionen og det 30. største i Norge. Forventet vekst i 2016 er på 14 prosent – en økning på 175 millioner kroner sammenlignet med 2015. Senteret er fullt utleid.

Av

Thomas Gangstøe

thomas@aasanetidende.no

Relaterte saker