Lokalavis for Åsane og omegn!
  • STORE OG SMÅ: I Åsane Hundebarnehage passer Pedersen på at alle hundene føler seg velkommen og godt ivaretatt, og lille Mily virket storfornøyd. 

  • MYE KOS: Christine Pedersen har et godt forhold med alle hundene i Åsane Hundebarnehage, her med hundene Era, Mily, Cæesar og Tinka.

I barnehagen til Christine sier alle voff voff

I Åsane Hundebarnehage passer Christine Pedersen godt på at alle hundene har det kjekt og at de kommer godt overens.

Christine Pedersen (24) fra Tertnes har vokst opp i en hundefamilie, og nå har hun laget sin egen. Pedersen startet Åsane Hundebarnehage i 2017 som et tilbud for hundeeiere som er borte fra hunden store deler av dagen, og ikke ønsker å la dem ligge hjemme alene å vente.

Barnehage for hunden

− Jeg har alltid vært glad i hunder ettersom mamma var hundeoppdretter. Det som inspirerte meg til å starte Åsane Hundebarnehage var folk på Facebook som delte bilder fra andre lignende tiltak. Jeg tenkte vi trengte noe slikt i Åsane også, forteller Pedersen med den tretten år gamle hunden Mily i fanget.

Pedersen har holdt på med Åsane hundebarnehage i litt over et år nå, og har opparbeidet seg et godt rykte blant hundeeiere i og rundt Åsane.

− Det er mange hundeeiere som kommer med fine og takknemlige tilbakemeldinger, og det er jo veldig hyggelig.

De fleste kommentarene på Facebook-siden til Åsane hundebarnehage understreker at både de og hundene er takknemlige og storfornøyde i Åsane Hundebarnehage. Pedersen forteller også at det er mange hundeeiere som forteller at hunden er sliten og fornøyd når den kommer hjem, og at hun har hørt fra flere at hunden deres har blitt tryggere på andre hunder når eierne er ute på tur selv.

Godt felleskap

− Jeg passer godt på at alle hundene her har det godt sammen, og at de skal ønske å være her. Det å dele dem inn i grupper er en god løsning, fordi da kan du se hvilke hunder som kommer overens med hverandre, fortsetter Pedersen mens Mily fortatt sitter i fanget.

Når det kommer nye hunder til Hundebarnehagen passer Pedersen godt på at de føler seg velkommen og blir godt tatt i mot av de andre hundene.

− Jeg introduserer de som oftest gradvis til hundene som allerede er her. Jeg tar ut en hund som jeg stoler på og ser hvordan den nye hunden reagerer og hvilke signaler den sender. Om den er usikker begynner jeg alltid med å gå en tur med dem alene. Det er jo kjempemange  nye inntrykk og lukter her, så det kan bli litt mye for de, men det tar ikke lang tid før de kommer godt overens med hverandre.

− I enkelte tilfeller tar det litt tid før hunden skjønner at når han kommer til meg på dagen så skal han hjem på kvelden. Det er jo noen hunder som er veldig glad i mor eller far som ikke synes det er kult å være her i starten, men det tar ikke lang tid før de føler seg hjemme og utstråler masse glede av å være her.

Les mer i Åsane Tidende 30. mai-utgaven.

Av

Per Morten Mjølkeråen

red@aasanetidende.no