Lokalavis for Åsane og omegn!

- Bybanen gir økt vinsalg 

Salget på Vinmonopolet i Åsane økte med 5,7 prosent i 2008. Det er godt over landsgjennomsnittet, som er på 3,3 prosent. Daglig leder Tore Andre Kalvik mener arbeidet med bybanen er mye av grunnen.

- Jeg tror arbeidet med bybanen i sentrum har mye å si. Folk gidder ikke lenger å dra til byen for å handle når de må stå i kø og manøvrere seg mellom anleggsmaskiner og stengte veier. Dessuten drar beboere i Sandviken heller til Åsane enn til byen, fordi de sparer tid og det er lettere å finne fram, mener Tore Andre Kalvik.

 

Vinmonopolet på Åsane storsenter befester dermed sin posisjon som det største i Bergen med et salg på rundt 800.000 liter i 2008.

 

Rødvin i teten

 

Det er svakvin som står for det meste av økningen i antall liter. I 2008 ble det kjøpt nesten 40.000 liter mer vin enn i 2007.

 

- Stadig flere velger vin, og da gjerne rødvin. Folk er blitt mye mer bevisst på dette med mat og vin, og vi får mange flere spørsmål fra kunder om dette enn før, forteller Kalvik til Åsane Tidende.

Når det gjelder sterkvin, har det vært en nedgang på om lag syv prosent i salget eller 585 liter. Også salget av alkoholfrie drikkevarer går mye ned.

 

Mer øl

 

Salget av øl og brennevin øker. Øl har en betydelig oppgang, mens brennevin går noe opp.

Kalvik er fornøyd med salget og omsetningen i 2008.

- Det har vært et veldig godt år for oss. Vi ligger langt over budsjettene våre. Men det som gleder oss mest er at folk nå ser ut til å velge svakvin og øl framfor sterkere alternativer.
 

Denne artikkelen er importert fra vår gamle avis og kan derfor ha mangler. Vi jobber med å oppdatere alle artiklene i arkivet vårt.