Lokalavis for Åsane og omegn!

«Søppelbyen»

Snøen er for lengst borte, og varmere vær er i anmarsj. Vi har lett etter noen av de sikreste vårtegnene i Åsane. Det var ingen hyggelig opplevelse.

Vi tok utfordringen, og trengte ikke kjøre lenger enn til Nyborg før vi fant noe som minnet mer om en søppelfylling enn en parkeringsplass. To mopeder, en sykkel, en lenestol, cd-spillere, en kontorstol, to barneseter og bildekk var bare noe av det som lå og fløt på et om lag 70 kvadratmeter stort område. Dette i tillegg til en rekke fulle sekker med søppel. Parkeringsplassen er tydelig blitt en oppsamlingsplass for gamle gjenstander som mange ikke gidder å kaste på fyllingen.

 

Og apropos fylling, eller gjenbruksstasjon. Vi kjørte videre langs Salhusveien, og i området rundt BIR sitt gjenvinningsanlegg. Langs veien fant vi store mengder med søppel i form av doruller, brusbegre, chipsposer og gamle aviser. Noen meter fra inngangen til BIR lå det flere sorte bossekker og en ødelagt kontorstol. Et par hundre meter unna, nærmere bestemt ved Salhuskrysset hadde noen kastet fra seg to nesten brukbare sykler, muligens tyvegods.

 

Campingvogn og hvitevarer

 

Videre mot senterområdet, stanset vi i Myrdalsveien, hvor et stort område fullstappet med gammel skrot, har fått mange fotgjengere til å reagere. Vi registrerte en falleferdig campingvogn, diverse hvitevarer, en seng, en sofa, flere madrasser, parasoller og enorme mengder annet skrot. Dette er også omtalt tidligere i Åsane Tidende.

På selve senterområdet er det også visse partier med søppel, men mindre enn fryktet. Her har man tydeligvis tatt i et tak for å fjerne det verste. På tilførselsveiene derimot, var situasjonen en helt annen. Her fløt bosset på og langs stiene. Noe av det har trolig ligget i månedsvis, ja kanskje år.

 

Og når vi først er inne på offentlige områder, så er heller ikke Åsane terminal eller Park`n Ride noe vi har særlig grunn til å være stolte av. Her er det flere dynger med søppel. Dalaelven ved terminalområdet, bærer fremdeles preg av handlevogner og annet avfall.
 

Les hele saken i Åsane Tidendes papirutgave

Denne artikkelen er importert fra vår gamle avis og kan derfor ha mangler. Vi jobber med å oppdatere alle artiklene i arkivet vårt.