Lokalavis for Åsane og omegn!

Innbruddsbølge i Åsane

Forrige helg registrerte politiet to boliginnbrudd, to innbrudd i biler, ett tyveri av en motorsykkel og totalt tre innbrudd og grove tyverier fra bedrifter.

I tillegg har politiet rykket ut til flere tilfeller av kombinasjonen rus, bråk og voldsbruk.

– Folk drikker mer når det er pent vær, sier Bergfjord.

 

Stjal bilskilt

 

– Men de fleste har likevel oppført seg jevnt bra, og vi har hittil vært forskånet for de store kriminalsakene denne sommeren.

Helgen vi har bak oss har derfor vært spesiell. Allerede fredag morgen kom det melding om innbrudd hos Bilbadet i Myrdalsveien. Tyvene hadde tatt med seg vekslepenger og betalingsterminal, samt stjålet kjennetegnet fra en bil som stod parkert hos Jæger like ved.

– Hvis noen ser en bil med kjennetegn SU 68180, ber vi om at de ringer oss, oppfordrer Bergfjord, som er ganske sikker på at kjennetegnet ble stjålet for å brukes på en annen bil.

 

Frekke tyver

 

Fredag morgen kom det også melding om et boliginnbrudd i Liarinden på Flaktveit. Huseier var på ferie, og tyvene hadde tatt med seg en PC og en del brennevin. Samme dag ble det også meldt om tyveri av en blå Yamaha motorsykkel med kjennemerke KK 5809. Den ble tatt fra en låst bod i Myrdalsskogen. Alle innbruddene har foregått om natten, bortsett fra ett.

– Kl. 14 på fredag rygget en polsk varebil inn på Elkjøp sitt varemottak, der de tok med seg en flatskjerm forteller Bergfjord.

Hendelsen er filmet, så politiet regner her med at de snart kan gå til pågripelse.

 

Innbrudd i biler

 

Helgens innbruddsbølge fortsatte på lørdag, da det kom melding om innbrudd i en bolig i Hordvik. Også der var eier på ferie. Natt til søndag tok tyver seg inn i to parkerte biler i Ulsetskogen. Den ene hadde tyvene uten hell forsøkt å koble, mens den andre slapp fra det med en knust rute. Så vidt politiet kjenner til, er det ikke stjålet noe fra bilene. Også mandag morgen ble det meldt om innbrudd – denne gangen fra Plantasjen.

– Tyver har tatt seg inn på uteområdet der, men det er ennå uklart hva de har tatt med seg, sier Bergfjord.