Lokalavis for Åsane og omegn!

Syngende strikkefabrikk

– Vi ser frem til et helaftens arrangement med ny musikk og syngende fabrikkmaskiner, sier museumsdirektør Ann-Kristin Ramstrøm ved Norsk trikotasjemuseum i Salhus.

Fra og med tirsdag er det nok en gang klart for fem dager med samtidsmusikk i Bergen. Festivalsjef Alwynne Pritchard har i år valgt å sette av en hel kveld til arrangementer på Norsk trikotasjemuseum i Salhus.

 

Fabrikklyder

 

– Strikkefabrikken er en fantastisk bygning med en svært interessant historie, sier Pritchard til Åsane Tidende.
– Maskinene her er helt perfekte for en festival som Borealis. Lydene de lager er akkurat det vi er ute etter.
Det er heller ingen ulempe at museet inneholder både kinosal og kafe. Sistnevnte vil for anledningen bli omgjort til et intimt lite konsertlokale.
– Folkene som jobber her har vært gode og hjelpsomme støttespillere for oss, så jeg ser veldig frem til konsertkvelden her ute, sier hun, og lover et variert og spennende program der de kommer til å ta i bruk stor deler av fabrikkbygningen.

 

Skateboard og klarinett

 

På plakaten
står internasjonale navn som Gerhard Stäbler, Kunsu Shim
og Siegfried Kutterer. I tillegg vil den prisvinnende filmskaperen
Tor Kristian Liseth vise en dokumentarfilm om klarinettisten Rolf Borch sitt forsøk på å mestre
skateboard, etterfulgt av at han fremfører Jennifer Walshe sitt verk «This is why People O.D. on Pills».
– Selve notearket inneholder ingen noter, så jeg må selv skape det jeg skal spille. Derfor måtte jeg gjøre meg noen erfaringer, og føle fysisk på kroppen hva stykket handler om, fortalte Borch til Åsane Tidende like før jul.

 

Sterkt krydder

 

Den
gamle fabrikken i Salhus vil også bli en del av konsertopplevelsen på onsdag. Gerhard Stäbler og Kunsu Shim vil urfremføre et nytt musikkstykke sammen med Åsane unge strykere og de gamle fabrikkmaskinene. Kveldens andre urfremføring blir ved slagverktrioen Madras Curry, som skal fremføre bandmedlem Siegfried Kutterer sitt stykke «The Hole in the Soup». Det blir også minikonserter med Avgarde og Ricardo Odriozola, før Rolf Borch kommer tilbake for å avslutte kvelden sammen med Salhus kor og Gneis i et helt nytt musikkstykke fra komponisten Knut Vaage.

 

Mer informasjon: www.museumsnett.no/salhus
Norsk trikotasjemuseum, onsdag 10. mars kl. 18.30-21.30.

Denne artikkelen er importert fra vår gamle avis og kan derfor ha mangler. Vi jobber med å oppdatere alle artiklene i arkivet vårt.