Lokalavis for Åsane og omegn!

Forelsket i livet

Det er nesten vanskelig å forestille seg, men i dag fyller bildekunstner Grethe Berge 75 år. – Det er bare et tall. Egentlig bør man leve uten å vite hvor gammel man er, og hele tiden oppdage og gjøre nye ting, sier jubilanten.

Åsabuen er ydmyk i forhold til alderen sin.

 

- Jeg er veldig takknemlig for at jeg har fått leve så lenge og fordi jeg har helsen i behold. Det virker som om jeg stoppet opp da jeg fylte 60. Egentlig føler jeg meg ikke et år eldre enn det, tvert i mot, forteller hun.

- Du ser ikke på deg selv som gammel?

- 75-åringer er ikke som de en gang var, og jeg synes pensjonister i Åsane er veldig flinke til å aktivisere seg både gjennom Senioruniversitetet, Jupiter-dansen og Seniordansen. De går tur, reiser på ferie, de handler og sitter på kafé. Akkurat som alle andre. Selv føler jeg meg slettes ikke gammel. Jeg kan fortsatt gå turer på fjellet, ta en svømmetur i sjøen, sykle, klippe gresset i hagen min og rense takrennen, smiler hun.

 

75 gule roser

 

I dag fyller altså den kjente billedkunstneren 75 år. Dagen byr på en romantisk middag sammen med kjæresten. Lørdag venter fest med 13 av Berges 14 barnebarn. Det gleder hun seg til.

Den store festen finner imidlertid sted på Lysøen 24. september. Grethe og Kjell Stig feirer sammen. De har planlagt denne dagen siden tidlig i vår.

Mens Amdam skal sitte i buskene med 75 gule roser mens gjestene ankommer, skal Grethe Berge gå ned trappene i sine høyhælte sko og synge «Vil ni se en stjerna?».

Det har hun aldri gjort før!

 

Les hele intervjuet med Grethe Berge i Åsane Tidendes papirutgave.
 

Denne artikkelen er importert fra vår gamle avis og kan derfor ha mangler. Vi jobber med å oppdatere alle artiklene i arkivet vårt.