Lokalavis for Åsane og omegn!

- Busstilbudet har blitt dårligere 

Jeanette Laxdal er misfornøyd med det nye rutetilbudet til Skyss. – Jeg savner direktebussen til Breistein, sier hun.

Denne uken startet en ny busshverdag for Åsane, og på terminalen hadde de fleste gjort seg kjent med det nye systemet da Åsane Tidende stakk innom onsdag morgen. Venninnene Jeanette Laxdal, Ragnhild S. A. Husby, Elise Melhus og Gunn Alvhild Hovland er ikke fornøyd. Laxdal er den av jentene som blir hardest rammet av endringene.
– For meg har busstilbudet blitt merkbart dårligere. Jeg savner helt klart direktebussen fra byen til Breistein. Nå må jeg bytte buss på terminalen og må dermed bruke over en halvtime ekstra hver dag på å komme meg til og fra skolen, sier hun oppgitt.

 

Glad for økning
 

Det er ikke alle som er like skuffet over ruteendringene som denne venninnegjengen. Eirik Reigstad er glad for at busstilbudet i Salhus endelig har fått et oppsving.
– Nå går bussen dobbelt så ofte som tidligere. Da måtte vi nøye oss med en avgang i timen, mens nå kjører den hver halvtime, sier han med et smil.

 

«Saftige» bussruter
 

Kari Mork er glad for at Skyss har satt inn flere avganger på det som nå har blitt stamlinjer.
– Nå går det mange flere busser til og fra terminalen, og det var en god og nødvendig endring. Det ser ut som et godt og saftig rutehefte denne gangen, og det er viktig for oss som benytter kollektivtransport jevnlig, sier hun.

 

Bedre for de fleste
 

Camilla Lundberg Berntzen, kommunikasjonsrådgiver i Skyss, sier at den nye rutestrukturen er lagt opp med stamlinjer til terminalene med hyppige avganger og lokale rutenett i bydelene. – Jeg beklager dersom noen mener at dette ikke er tilfredsstillende, men tilbudet har blitt bedre for de fleste passasjerene, sier hun.
Tidligere gikk det en del direkteavganger mellom Bergen sentrum og Breistein, og de er fjernet etter ruteomleggingen.
– Nå har vi laget en struktur med stamlinjer som går hyppig mellom sentrum og Åsane terminal. Det samme gjelder i de andre bydelene, sier Camilla Lundberg Berntzen, kommunikasjonsrådgiver i Skyss.
Hun har forståelse for at passasjerene synes det er kjedelig at de nå må bytte buss en ekstra gang for å komme seg til skolen.
– Jeg skjønner at de synes det er dumt, men jeg håper likevel at de etter hvert blir fornøyde med at det er lagt inn hyppigere avganger til og fra Åsane terminal. Dette skal føre til at overgangen mellom bussene blir smidigere enn før, sier Berntzen.

 

Les hele artikkelen i papirutgaven av Åsane Tidende.
 

Denne artikkelen er importert fra vår gamle avis og kan derfor ha mangler. Vi jobber med å oppdatere alle artiklene i arkivet vårt.