Lokalavis for Åsane og omegn!

Populær «strile-Wassberg»

– Strile-Wassberg’en fikk mange tilrop langs løypen. Næring fikk jeg også, smiler Claus Sellevoll. Han kom i mål som nummer 119 i Vasaloppet med tiden 4.03.47. Det er over seksten minutter raskere enn i fjor i det 90 kilometer lange løpet.

– Jeg er godt fornøyd, sier Sellevoll.

 

14212 deltagere sto på startstreken i løpet som regnes som uoffisielt VM på ski for langløp. At både Petter Northug og Thomas Algsaard trakk seg på grunn av sykdom kort tid før løpet, trakk nok noe ned for mange, men i stedet fikk publikum et gjensyn med den gamle, svenske skilegenden Thomas Wassberg.

For som Åsane Tidende skrev kort tid før løpet, hadde Sellevoll en plan for Vasaloppet. Han gikk kraftprøven i et spesiallaget Wassberg-antrekk, og med tidstypisk skilue, noe svenskene visste å sette pris på langs løypen.

– Det var som å gå på hjemmebane. Selv om jeg gikk med startnummer og navnet mitt på ryggen, var det mange som ropte på Thomas Wassberg. Det virket som om dette falt i smak hos publikum, sier Sellevoll på telefon i bilen på vei hjem.

17. mars skal Sellevoll gå Birkebeinerrennet.

– Det blir en helt annen skiopplevelse, med stigninger, krevende unnakjøringer på slutten og et løp som skal gås i klasssisk stil, sier Claus Sellevoll.
 

Denne artikkelen er importert fra vår gamle avis og kan derfor ha mangler. Vi jobber med å oppdatere alle artiklene i arkivet vårt.