Lokalavis for Åsane og omegn!

Kjemper for dyrenes hus

Over 300 søknader om støtte har så langt gitt null kroner i kassen til Dyrebeskyttelsen og det planlagte Dyrenes hus på Tertnes. - I verste fall må vi ta opp private lån, sier Inger Johanne Graff og Hilde Emilie Larsen.

Graff er leder og Larsen er nestleder i Dyrebeskyttelsen avdeling Bergen/Hordaland. Sammen kjemper de en desperat kamp for å etablere et midlertidig hjem for eierløse dyr i gamle Tertnes skole. Bygget fikk de overta fra Bergen kommune under forutsetning av at de klarer å holde det i stand og drive det selv.
- Bygget er i svært dårlig forfatning. Da vi kom her første gang tråkket vi rett gjennom golvet. Vi fant dessuten sprøytespisser, sopp, råte og søppel. Mange av vinduene var knust og en del av treverket var råttent. Det er en omfattende oppgave å få lokalene i stand. Slik det er nå, er det ikke forsvarlig å ha dyr her, forteller Graff og Larsen.

Det koster minimum to millioner kroner å sette bygget i stand.

 

Null støtte

 

Det er i den forbindelse at Dyrebeskyttelsen sendte ut over 300 brev til bedrifter i Bergen og Hordaland.
- Vi ba om støtte til Dyrenes hus. Av de over 300 brevene, som vi postet i juni, har altså bare 13 giddet å svare oss. Alle 13 har for øvrig også sagt nei.
- Hva synes dere om det?
- Vi er selvfølgelig veldig skuffet og synes dette er leit. Folk må ikke glemme at vi ikke er en organisasjon som gjør dette for penger. Vi gjør dette for dyrenes skyld og får ikke lønn. Flere av dem som står bak arbeidet, vier store deler av livet sitt for dyrene, forklarer Graff.

 

Les hele saken i Åsane Tidendes papirutgave eller last den ned som PDF på våre nettsider.

Denne artikkelen er importert fra vår gamle avis og kan derfor ha mangler. Vi jobber med å oppdatere alle artiklene i arkivet vårt.