Lokalavis for Åsane og omegn!

Innbruddsbølge i Åsane nord

Politiet er bekymret etter at det de siste to månedene har vært en betydelig oppgang i antall boliginnbrudd og grove tyverier fra bedrifter nord i Åsane. Boliginnbruddene skjer på dagtid, mens tyveriene fra bedriftene foregår om natten. Politiet tror det kan være de samme personene som står bak.  

18. september slår tyver til mot en bolig på Klauvaneset mellom Salhus og Hordvik. 2. oktober blir et hus i Almåshaugene brutt opp, og bare to uker senere tar innbruddstyver seg inn i en eiendom i Almåsveien. Den 26. oktober registreres et nytt innbrudd. Tyvene får med seg et surround-anlegg, en 55 tommer stor led-tv og en Apple pc-skjerm.

Siste registrerte boliginnbrudd i Åsane nord fant sted 9. november i Breisteinveien. Tyvene tok seg inn ved å knuse en rute. De stjal med seg pass, mobiltelefon og kontanter.

Ved de andre boliginnbruddene er det stjålet verdigjenstander som fotoapparat, filmkamera, gullsmykker og datamaskiner. I tillegg er to sykler bortatt, men disse er senere funnet igjen i Haukåsvassdraget.

 

Tre på en uke

 

I tillegg til boliginnbruddene har det vært en rekke grove tyverier fra bedrifter og arbeidsplasser. Den siste måneden har det vært fem slike innbrudd. De tre siste har funnet sted i Hylkjelia den 6. november, Hordvikneset den 10. november og fra Felleskjøpet sin byggeplass i Steinestøveien ved Haukås den 13. november. I forbindelse med tyveriet i Hordvik ble det stjålet en automatisk sveisemaskin verdt 60.000 kroner.

Minst fire av dem fem boliginnbruddene har i følge politiet funnet sted på dagtid. Tidspunktet for det femte er noe uklart, fordi eieren var bortreist da det skjedde.

 

Samme gjerningspersoner

 

Innbruddene i bedriftene har i all hovedsak funnet sted på nattestid.

- Det er om dagen beboere er borte i forbindelse med arbeid, og det er om natten bedriftene holder stengt. Det er neppe tilfeldig at tyvene har slått til på disse tidspunktene, forklarer Merethe Toppe.

Politiet tror det kan være de samme personene som står bak de fleste av innbruddene.

- Vi ser jo en klar sammenheng i forhold til tidspunktene innbruddene finner sted og framgangsmåten som er brukt. Knuste eller nedmonterte vinduer er det som går igjen. I tillegg stjeles det stort sett lettomsettlige gjenstander, sier hun til Åsane Tidende.

 

Les hele saken i Åsane Tidendes papirutgave eller kjøp tilgang på nett!

Denne artikkelen er importert fra vår gamle avis og kan derfor ha mangler. Vi jobber med å oppdatere alle artiklene i arkivet vårt.