Lokalavis for Åsane og omegn!

Dumpet i bøtte

Disse tre kattungene ble plassert i et plastspann og plassert i et hjørne på en parkeringsplass. Bare flaks gjorde at de ble funnet. – Hjerterått og ansvarsløst, sier leder for Dyrebeskyttelsen Norge avdeling Bergen og Hordaland, Inger Johanne Graff.

Det var onsdag i forrige uke at bøtten med de tre kattungene ble funnet av en syklist på en parkeringsplass. Moren til de tre sjarmtrollene lusket i nærheten.

- Kattungene hadde aldri overlevd lenge, i hvert fall ikke uten morens hjelp. Og får ikke moren mat, så produserer hun heller ikke melk. Bøtten var en halv meter dyp, og ungene hadde aldri kommet seg opp på egenhånd, sier Inger Johanne Graff.

 

Levert til Tertnes

 

Kattene ble tatt hånd om av politiet og overlevert til Tertnes dyreklinikk ved veterinær Ulf Erlandsen.

- De har fått mat, vann og et bur, forteller Erlandsen som innrømmer at han er oppgitt over det høye antallet forlatte og hjemløse katter som nå leveres til dyreklinikken.

- Hittil i juni snakker vi om mer enn 60 katter. Jeg tør ikke tenke på hva resten av sommeren bringer, sier Erlandsen og Graff.

 

Stor utfordring

 

Graff frykter årets sommer blir den verste noen sinne.

- Det har vært en betydelig økning av forlatte katter hver eneste sommer. Slik utviklingen har vært i juni, frykter vi dette blir den verste noen sinne. Jeg tror nok vi kommer opp i flere hundre forlatte dyr i Bergen og omegn, sier en oppgitt leder for Dyrebeskyttelsen Norge avdeling Bergen og Hordaland.

- Og det har dere kapasitet til?

- Nei, vi står foran en stor utfordring.

Denne artikkelen er importert fra vår gamle avis og kan derfor ha mangler. Vi jobber med å oppdatere alle artiklene i arkivet vårt.