Lokalavis for Åsane og omegn!

- Jeg blir kvalm av alt søppelet

Marianne Skjelbred har fått nok av bosset som flyter i Åsane. – Jeg blir kvalm av alt søppelet, sier hun. Om kort tid skal hun prate med politikerne om utviklingen i Åsane. – Vi trenger en holdningsendring, sier Skjelbred.

Marianne Skjelbred flyttet til Åsane for nærmere seks år siden. Hun har omtrent like lenge vært sterkt engasjert i arbeidet med å skape et vakrere Åsane. Våren 2011 holdt hun et foredrag for politikere, rektorer, lærere og andre engasjerte åsabuer i Torgstuen i Åsane kirke. Da orienterte hun om sine tanker om hvordan Åsane kunne bli et vakrere sted å bo. Hun påpekte også den gang at det var søppel overalt.
– Det var et positivt møte, og politikerne tok tak i utfordringen. Lisbeth Iversen sørget for at Dalaelven ble ryddet, men nå er det dessverre like ille igjen, sier hun.

 

Nytt politikermøte

 

Skjelbred har sett at det flyter med plast, isopor og annet avfall ved Liavannet, Åsane terminal og en rekke andre steder i bydelen. Nå ønsker hun en holdningsendring.
– Jeg blir fryktelig lei meg langt inni hjerteroten når jeg ser hvor ille det har blitt på kort tid. Dette er bare trist, sukker hun.
Nå skal hun på nytt prate med politikerne om utviklingen i Åsane.
– Det er ennå ikke avklart et bestemt tidspunkt, men det kommer til å bli avholdt i løpet av relativt kort tid, sier hun.

Åsane-kunstneren er glad for at turveien rundt Liavannet er komplett, men hun synes det er forferdelig at noen slenger fra seg avfall i friluftsområdet.
– Det er for eksempel fullt av søppel på gangveien som går fra bedriftene i Liamyrane og inn til vannet. Jeg kan ikke forstå at vi ikke klarer å ta bedre vare på nærmiljøet vårt. Nå må vi finne en varig løsning på problemet, sier Skjelbred.

 

Ber alle ta ansvar

 

Skjelbred oppfordrer både foreldre, skoler og bedrifter til å ta sin del av ansvaret.
– Alle må være med å ta i et tak for fellesskapet. Vi må stå sammen, og det er behov for en holdningsendring. Jeg er sikker på at vi får et vakrere, koseligere og tryggere Åsane, dersom vi klarer å få dette til, sier hun.
Skjelbred ber foreldre i Åsane om å lære barna sine enda mer om hvor viktig det er å ta vare på naturen. I tillegg ønsker hun å involvere skolene.
– Elevene bør rydde søppel i to skoletimer hver eneste måned. Da lærer de fort at det ikke er gøy å kaste fra seg avfall i naturen når de selv har gått rundt og ryddet. I tillegg er det en fin måte å holde områdene ryddige og vakre over tid, sier hun.

Småbarnsmoren sier videre at det for de aller fleste blir en større barriere å kaste boss i naturen dersom det er fint og ryddig i området.
– Hvis det allerede er kastet noe i et område baller det fort på seg. Det virker som at noen synes det er helt greit å koste søppel i naturen, dersom noen andre har gjort det før dem. Slik kan vi ikke ha det. Jeg godtar det ikke, understreker hun.
Den Åsane-engasjerte kvinnen ber også bedriftene om å holde det ryddig rundt sine lokaler.
– Mange av bydelens bedrifter må skjerpe seg! Jeg skulle ønske noen satte krav til dem om at det skal være like ryddig og pent utenfor som det er inni butikkene og kontorbyggene, sier Skjelbred.

 

Les hele saken og se flere bilder i papirutgaven av Åsane Tidende.

 

Denne artikkelen er importert fra vår gamle avis og kan derfor ha mangler. Vi jobber med å oppdatere alle artiklene i arkivet vårt.