Lokalavis for Åsane og omegn!

Slik blir Åsanes nye kjøpesenter

40.000 kvadratmeter kjøpesenter med 170 boliger på taket. 25.000 m2 stor underjordisk garasje og Åsanes svar på Torvalmenningen. Aldri før er det brukt så mye penger på utviklingen av et bolig- og næringsområde i Åsane. Trolig er 1,6 milliarder svidd av når Horisont åpner i Myrdal til høsten.

- Inkludert grunnarbeid, infrastruktur, tomtekostnader, bygging av boliger og kjøpesenter, så kommer vi nok opp i denne summen, bekrefter prosjektleder Jan Helge Olsen i Profier, selskapet som eier Horisont, og prosjektleder Arve Sande hos byggherren Consto.

Men så har eiendomsutviklerne også ambisjoner om en omsetning rundt halvannen milliarder kroner årlig når kjøpesenteret åpner.

 

Seks spisesteder

 

Kjøpesenteret får ikke mindre enn seks serveringssteder. Blant dem finner vi Egon, som etablerer restaurant på rundt 600 kvadratmeter over to etasjer. I tillegg kommer den norske suksessen Jordbærpikene, amerikanske Subway samt en sushi-restaurant.

Også Vinmonopolet etablerer seg i store lokaler hos Horisont. Det samme gjør Apotek 1. Clas Ohlson flytter fra Åsane storsenter og inn i kjøpesenteret på Myrdal. Hennes & Mauritz åpner også en betydelig butikk over to etasjer. I tillegg kommer Søstrene Grene til bydelen. Profier kunne denne uken også avsløre at XXL har skrevet under kontrakt om et 4000 kvadratmeter stort lokale. Sportsgiganten flytter dermed fra sitt eksisterende varehus i Liamyrane.

Fra før er det klart at Coop åpner hypermarked på hele 8000 kvadratmeter i det nye kjøpesenteret og at treningssenteret Sats flytter inn i over 2000 m2 store lokaler.
 

Horisont åpner i november!

Denne artikkelen er importert fra vår gamle avis og kan derfor ha mangler. Vi jobber med å oppdatere alle artiklene i arkivet vårt.