Lokalavis for Åsane og omegn!

- Lenge til bybanen kommer

– Det virker som om det er viktigere for politikerne å ikke få Bybanen over Bryggen, enn å få den til Åsane i det hele tatt, sier Gunnar Staalesen. Han mener politikerne har kommet inn i et blindspor som vil koste Åsane dyrt.

Bergenspatriot og forfatter Gunnar Staalesen sier til Åsane Tidende at han hele tiden har lagt seg på fagetatenes innstilling. Han mener Bybanen burde gå via Bryggen og Sandviken til Åsane bydel.

– I mine øyne bør Bybanen være en lokalbane som kan frakte folk fra sted til sted. Bybanen må være ryggraden, men i Åsane bydel som er på størrelse med en middels stor norsk by, er ikke det nok alene. Der det vil bli for omstendelig og langsomt med bybane, må det derfor suppleres med ekspressbusser, sier Staalesen.


Ytterligere forsinkelser med nye utredninger

Per i dag finnes det heller ingen tunnelløsning som er godt nok utredet. Staalesen tror derfor ikke at Åsane vil få bybane på mange år enda. Selv om Åsane bydel har størst behov for en massiv kollektivløsning, tror Staalesen at Fyllingsdalen vil ende opp med å få bybane først.

– Hvis man ikke velger Bryggen fins det ingen løsning som man kan sette i gang med umiddelbart etter Flesland. Det vil trenge så mye utredning at man vil måtte vente et ukjent antall år, sier han.

Han ser ikke poenget med å gjemme Bybanen i fjellet.

 

- Jeg synes Bybanen er et veldesignet og flott syn. Jeg har vært mye i Frankrike, siden bøkene mine kommer ut der, og jeg sett hvor godt det fungerer når en «light rail» går gjennom historiske bydeler som er mye eldre enn Bryggen. Det fungerer hundre prosent og er over hodet ikke til skade for det inntrykket man får av byen, påpeker Staalesen.