Lokalavis for Åsane og omegn!
  • TOPP STEMNING: Stemningen var upåklagelig på fotballskolen på Myrdal kunstgress mandag formiddag. – Fotball er kjempegøy, stråler barna. 

– Fotball er supergøy

Over 60 ivrige gutter og jenter tilbringer dagene på fotballskole på Myrdal kunstgress. – Vi er her for å bli flinkere fotballspillere, sier Johannes (7) og Savanna (9).

Åsane fotball var i full gang med årets fotballskole, da Åsane Tidende besøkte kunstgresset på Myrdal i går formiddag. Det samme var jentene som deltok på Åsane fotball damer sin aktiv sommerferie med fotball og friluftsliv. Totalt var det over 60 barn i aktivitet denne formiddagen.

– Det er gøy å spille fotball, sier Inger Helene (11).

Johannes (7) er helt enig.

– Det er supergøy! Vi skal lære alt vi kan klare i løpet av fotballskolen, sier han.

Savanna nikker.

– Ja, vi er her for å bli bedre fotballspillere, sier hun. 

Mestring i fokus

På guttenes fotballskole er deltakerne mellom syv og elleve år, og instruktørene er hentet fra satsningslagene til Åsane fotball. Rikard Hansen, sportslig ansvarlig for fotballskolen, er opptatt av at klubben skal levere kvalitet til de unge og ivrige fotballspillerne.

– Barna skal oppleve mestring. De skal lære noe når de er her hos oss, slik at de får lyst til å komme tilbake neste gang, sier Hansen til Åsane Tidende. 

Hos Åsane fotball damer varer den aktive sommerferien i en hel uke, og her er det ikke kun fokus på fotball. Det blir også tid til fjellturer og andre aktiviteter.

– Det aller viktigste er at jentene har det gøy. Når de har det kjekt klarer de å fokusere bedre på de ulike øvelsene vi gjør på fotballbanen, sier Hedda Haugland Duffy, leder for aktiv sommerferie hos Åsane fotball damer. 

– Viktig å kunne trikse 

Tord forteller at de kommer til å lære en rekke nye ting i løpet av fotballskolen.

– Mest sannsynlig kommer vi til å lære noen nye finter, sier han.

Johannes vil derimot bli flinkere til å skyte i krysset.

– Det er kult å klare det, sier han.

Savanna og Inger Helene håper at de får lære å trikse.

– Det er viktig å kunne dette. Når vi leder en kamp som går mot slutten, kan vi trikse litt for å få tiden til å gå, sier Savanna.

Inger Helene legger til at det også kan være lurt å ha trikseferdigheter foran mål.

– Da kan vi ta ned ballen og skyte ganske raskt, avslutter hun og alle fire løper kjapt og ivrig tilbake til gruppene sine for å lære nye ferdigheter av instruktørene sine.  

Av

Nina Johnsen

nina@aasanetidende.no
You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'tags' AND content LIKE '%Åsane fotball%') as term3, (field = 'tags' AND content' at line 1