Lokalavis for Åsane og omegn!
  • POPULÆRT: Stoltzenyoga med Kine Charlotte Solend har blitt et populært tilbud. 30 personer var tilstede i det varme juniværet under 1-årsfeiringen.

1-årsjubileum for Stoltzenyoga

På toppen av Stoltzekleiven har Kine Charlotte Solend ukentlige yogatimer uansett vær og vind. På mandag hadde Stoltzenyoga 1-årsjubileum, og 30 personer hadde slitt seg opp trappene for å delta.

Forrige mandag var det nøyaktig ett år siden Salhus-kvinnen Kine Charlotte Solend ledet sin aller første yogatime på toppen av Stoltzekleiven. Tilbudet er gratis og åpent for alle.

– Det er fantastisk gøy å feire 1-årsjubileum i strålende solskinn, og med så mange deltakere, sier instruktøren med et smil.  

– Deilig trening

Marte Asphaug deltar så ofte som mulig på Stoltzenyoga.

– Kombinasjonen av å først gå på fjellet og deretter ha yogatime på toppen er deilig trening. I tillegg er Kine en dyktig instruktør. Hun har varierte timer hver eneste gang med en god blanding av styrke, balanse og tøying, sier Asphaug.

Hun legger til at det er helt unikt å trene yoga på toppen av Stoltzekleiven, og hun gleder seg til fortsettelsen.

– Kine gjør en fantastisk innsats, og dette er veldig bra trening, sier hun. 

Valborg Nes deltok på Stoltzenyoga for femte gang på mandag. I likhet med Asphaug er hun strålende fornøyd med tilbudet.

– Det gir veldig god trening å gå opp Stoltzen for så å ha en yogatime. Jeg blir helt salig etterpå, sier hun med et smil.

Nes skryter også av Solend.

– Hun er inkluderende og en dyktig instruktør, sier hun.  

Nes har planer om å fortsette med Stoltzenyoga.

– I en travel hverdag er det ofte vanskelig å prioritere dette. Det går tross alt noen timer hver gang, men samtidig er dette noe som kommer til å bli høyt prioritert fremover, sier hun. 

Liker å trene ute

Arild Arnesen liker bedre å trene ute enn inne på et treningssenter, og også han trekker frem hvor dyktig Solend er.

– Jeg tar av meg hatten for Kine! Hun gjør en fantastisk innsats, sier han.

En av årsakene til at Solend startet opp tilbudet i juni 2013 er at hun trives med å være utendørs.

– Det gir en helt annen opplevelse å se opp mot himmelen når vi gjør yogaøvelser fremfor i taket på et treningssenter. Noen ganger regner det, andre ganger daler snøflak og så finnes det dager som dette da himmelen er knallblå og solen skinner, forteller hun.

30-åringen legger til at noe av det som er spennende med Stoltzenyoga er at alt rundt er uforutsigbart.

– Vi må tilpasse oss vær og vind. I tillegg løper en rekke folk forbi under timen. Noen holder nærmest på å dø ved siden av oss etter en hard økt opp fjellsiden. I tillegg er det alltid noen som prater eller spøker i umiddelbar nærhet, forteller hun.

1-årsjubileet ble feiret med frukt, bær og kjeks etter en ekstra lang yogatime i solen.

– Det er koselig at så mange ble igjen for å feire vår første bursdag, smiler hun. 

Av

Nina Johnsen

nina@aasanetidende.no

Relaterte saker