Lokalavis for Åsane og omegn!
  • VINNERNE: Tredje trinn ved Haukås skole vant årets Nysgjerrigper 2014 og mottok en sjekk på 5000 kroner. Byråd Harald Viktor Hove delte ut prisen tirsdag. Rektor Tone Rødseth Bjelland sier hun er utrolig stolt over å ha så mange nysgjerrige og engasjerte elever på skolen.

     

Haukås-elever Årets nysgjerrigper

Tredjeklassingene ved Haukås skole dro i land førsteplassen Årets Nysgjerrigper 2014. – Det var skikkelig gøy, og vi har lært masse mens vi har holdt på med forskningsprosjektet, sier Ida Therese Høiberg.

NITO (Norges Ingeniør og Teknologorganisasjon) kårer en vinner av Teknologi- og designprisen blant prosjektene som sendes inn til Årets Nysgjerrigper 2014. I år var det 3. klasse ved Haukås skole som vant prisen med sin oppgave «Hvordan få en Duplomann til å sveve?».


Tirsdag var det derfor stor stas og stormende jubel i klasserommet til tredje trinn. Elevene, som for anledningen var ikledd i grønne Nysgjerrigper t-skjorter, feiret mottakelsen av den sagnomsuste prisen. Det var 33 svært fornøyde ansikter som iakttok hovedstyremedlem Trude Skogesal i NITO mens hun fortalte dem litt om hvorfor organisasjonen deler ut prisen. 

Hva gjør en ingeniør?

– Er det noen som har hørt om ingeniører? spør Skogesal. 

– Jeg har hørt om det, men jeg vet ikke hva de gjør, svarer en av elevene.

Skogesal forteller tredjeklassingene at ingeniører blant annet jobber med å finne opp løsninger som ikke fins i dag.

– Vi trenger fortsatt evighetsmaskiner og vaskeroboter til sykehjem som dere kan være med å lage i fremtiden, fortsetter hun. 

Delte ut stor pengepremie

Premien fra NITO var på hele 5000 kroner ble delt ut av skolebyråd i Bergen kommune Harald Victor Hove.

– Jeg er veldig nysgjerrig selv, og lurer på mange ting, men jeg har ikke alle svarene selv om jeg sitter på Rådhuset og bestemmer ting og gi svar til rektorer og lærere om hvordan vi skal gjøre ting i skolen. Og siden jeg ikke har alle svarene tenkte jeg at jeg måtte komme ut hit å se hvilke svar dere har funnet på hvordan man kan jobbe med ulike fag på skolen. Dere har lært dere hvordan dere finner svar. Det er noe av det viktigste man lærer. Jeg er stolt av dere som har laget og tenkt ut svar på vanskelige problemer. Dere har gjort en fantastisk jobb, sa Hove til vinnerne fra Haukås.

Av

Ove Landro

Nysgjerrigper-prisen

NITOs Teknologi og designpris er en spesialpris i barnas forskningskonkurranse Nysgjerrigper.

NITO kårer en vinner av Teknologi- og designprisen blant prosjektene som sendes inn til Årets Nysgjerrigper 2014. Premien et flott diplom og 5000 kroner til vinnerklassen. I år er det 3. klasse ved Haukås skole som med sin oppgave «Hvordan få en Duplomann til å sveve?» som er vinner av prisen. Prisen ble delt ut av skolebyråd i Bergen kommune Harald Victor Hove.

I juryen sin grunngivelse heter det blant annet:

«Årets Teknologi- og designpris går til elever som har forsket på tema «å sveve». I prosessen la elevene like mye vekt på den tekniske delen som designutforming av produktet. De testet ut alle sine hypoteser og var veldig grundig i sitt arbeid med både materialvalg og utforming.»
 

Relaterte saker