Lokalavis for Åsane og omegn!
  • GIR SEG: Eirik Fjeldstad slutter som trener for Åsane fotball damer etter lørdagens kamp mot Fart på Myrdal gress. – Jeg har ikke kapasitet til å ha to fulle jobber lenger, sier han til Åsane Tidende. 

Vanskelig avgjørelse

– Det har ikke vært lett å ta denne avgjørelsen. Det er vemodig å slutte, sier Eirik Fjeldstad. Lørdagens kamp mot Fart er hans siste som trener for Åsane-damene.

Nå er det mer enn tre og et halvt år siden Eirik Fjeldstad overtok trenerjobben i Åsane fotball damer. Siden den gang har laget rykket opp til 1. divisjon og etablert seg på nest øverste nivå i norsk kvinnefotball. I tillegg har flere spillere tatt steget opp i Toppserien, blant andre Maria Brochmann som gikk til Arna-Bjørnar før årets sesong. Nå er det imidlertid slutt for Fjeldstad i Åsane fotball damer. I morgen spiller oransjetrøyene mot Fart på hjemmebane. Dette blir det siste oppgjøret treneren leder før han takker for seg.

– Det er trist og vemodig, men jeg har ikke kapasitet til å fortsette. To fulle jobber blir for mye. Jeg klarer det ikke lenger. Dette er årsaken til at jeg nå velger å slutte, sier han.   

– Ingen god følelse

Fjeldstad understreker at dette ikke var en enkel avgjørelse, og han har hatt en dialog om situasjonen med klubbens ledelse i rundt to måneder.

– Jeg vurderte å gi meg allerede i vinter. Det endte med at jeg tok fatt på en ny sesong. Jeg trodde at jeg skulle klare i alle fall ett år til, men jeg har rett og slett ikke overskudd og energi til å yte det som spillerne og klubben krever og ikke minst fortjener.

For øyeblikket er Åsane-damene på 9. plass i 1. divisjon med elleve poeng på ti kamper, men Fjeldstad frykter ikke på noen måte at de oransje rykker ned et nivå etter denne sesongen.

– Nei, jeg er helt overbevist om at det ikke kommer til å skje, sier han.

 

I Åsane Tidendes papirutgave kan du lese hvem som overtar trener-jobben.

Av

Nina Johnsen

nina@aasanetidende.no

Relaterte saker