Lokalavis for Åsane og omegn!
  • 17-ÅRING IMPONERER: Gustav Mohus er bare 17 år, men har spilt seg inn i førsteelleveren til Tertnes i en imponerende vårsesong. Aalesund ble imidlertid for sterke for overraskelseslaget fra Åstveit onsdag ettermiddag.

Gustavs (17) gjennombrudd

Stortalentet Gustav Mohus har startet samtlige kamper for Tertnes så langt denne sesongen. Men mot Aalesund 2 ble Åstveit-laget noen numre for små.

For til tross for at Tertnes avsluttet vårsesongen med 1-3-tap hjemme for opprykksfavoritten og serielederen fra Sunnmøre, er Åstveit-lagets 23 poeng langt over forventningene som var satt før årets seriestart:

– Så langt har vi prestert langt bedre enn forventet. Vi hadde en målsetting om å nå 30 poeng og nærmer oss allerede, sier Mohus til Åsane Tidende.

Har fått tillit

Men spillerflukten før sesongen har åpnet for mange unge og lokale Tertnes-talenter. Broren til den tidligere Brann-keeperen Jørgen Mohus, er definitivt et av dem. Han har spilt seg fast inn i midtstopperrollen, og har spilt alle de første 13 kampene i årets sesong, etter debuten for A-laget seint i fjor.

– Jeg har fått spille mye og fått tillit av Jan Eivind denne sesongen. Vi er mange nye, unge spillere i år, men ting har fungert veldig bra. 3. divisjon er en perfekt utviklingsarena. Vi får se hvor langt jeg kan nå, men det er i alle fall viktig å få mye spilletid selv om jeg er ung, sier 17-åringen.

– Han har tatt store steg

Og tallene taler for seg. Kun fire lag (Spjelkavik, Sogndal 2, Aalesund 2 og Stryn journ.anm.) har sluppet inn færre mål enn Tertnes denne sesongen.

– Vi har vært gode og begynner å finne hverandre. Det fungerte egentlig greit defensivt i dag også, men vi hadde ikke marginene med oss.

Kjetil Pedersen, som har åtte sesonger bak seg i den blå og hvite drakten, roser et av klubbens mange nye talenter.

– Vi har mange unge som har måttet spille mye i år, og de har tatt mange steg utover i sesongen, spesielt Gustav, sier Pedersen.

– En god vårsesong

Dermed tok bortelaget med seg tre viktige poeng i bagasjen og troner øverst på tabellen. Tertnes tar sommerferie på en femteplass, ni poeng bak serielederen.

– En god vårsesong, men vi fikk det tøft mot et godt lag. Vi skal først og fremst slå de lagene som ligger rundt og bak oss på tabellen, og alle disse unge spillerne vil vokse på erfaringen fra i år.

– Vi er ikke langt unna målsettingen vår om 30 poeng, men de skal tas og vi er ikke trygge ennå, sier Jan Eivind Brudvik til slutt.

 

Les mer om kampen mellom Tertnes og Aalesund 2 i papirutgaven av Åsane Tidende.

 

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Relaterte saker