Lokalavis for Åsane og omegn!
  • KLAR FOR TRAVLE NETTER: Her er tre av de ansatte, Adriane Wang, Jennylyn McGinley og Odd Rune Bjørge, som kanskje vil prøve seg som statister når Ikea blir gjort om til et nattlig innspillingssted i slutten av juli. (Foto: Thomas Gangstøe).

Søvnløse netter på Ikea

Den siste uken i juli, i det som er den travleste tiden for varehuset Ikea, starter en to uker lang innspilling av den nye novellefilmen «Søvnløse netter».

Varehussjef, Odd Rune Bjørge, forteller at han fikk forespørsel fra regissør og manusforfatter Magnus B. B. Lysbakken i februar. Filmen skal følge en assisterende nattevakt som hjemsøkes av merkelige lyder fra utstillingsavdelingen på Ikea. Varehuset blir et symbol på den bekymringsløse ungdommen, en livstilstilstand nattevakten føler seg revet ut av.

– Lysbakken tok kontakt på en veldig fin måte og ga en fin presentasjon på det han ønsket å gjøre, og da var det klart at vi måtte si ja. Så lenge vi finner prosjektene relevante, så er vi positive til å hjelpe, og dette tror vi kan bli en skikkelig hit, forteller Bjørge.

Mer enn møbler og mat

Varehussjefen forteller at det er en del av å være Ikea å hjelpe til med diverse prosjekter.

– Ikea er mye mer enn bare møbler og mat. Vi har blant annet hatt stortingsvalg her, og Åsane Tidende har jo skrevet saker om vipene som holdt til på taket. Når folk henvender seg til oss, er det en del av å være Ikea å hjelpe til for å realisere prosjektene.

De ansatte får bli med

Innspillingen kommer til å foregå om nettene, og de ansatte skal få lov til å være med i filmen som statister.

– Ja, de trenger statister som skal være i bakgrunnen, så de som har lyst til å prøve seg får lov til det, sier Bjørge, og utelukker ikke at han selv stiller opp en av nettene.

Varehussjefen er svært positiv til det spennende filmprosjektet.

– Vi var ikke i tvil om at vi vil være med på dette her. Det er rett og slett gøy. For oss internt også. Det skaper interesse og engasjement, og det er alltid kjekt på en arbeidsplass.

Søker statister

Hvis du er interessert i å stille som statist, sjekk ut linken:

http://www.sovnlosenetter-film.com/#!statister/c1opl

 

Åsane Tidende kommer tilbake med mer om innspillingen og filmprosjektet.

Av

Martine H. Leknes

Relaterte saker