Lokalavis for Åsane og omegn!
  • – KJEMPEGØY: Oliver, Amalie, Linnea og Tobias synes det var kjekt på svømmekurs i Åstveithallen. – Vi har lært å svømme, sier de med et stort smil.

– Det er bare helt deilig å bade

En rekke førskolebarn deltar for tiden på årets svømmeaksjon. I Åstveithallen storkoste Tobias, Linnea, Amalie og Oliver seg i vannet. – Vi har fått prøve den store vannsklien. Det var ikke skummelt, men kjempegøy, sier de til Åsane Tidende.

Åstveit svømmeklubb har for tiden flere svømmekurs for førskolebarn og SFO-grupper i forbindelse med årets svømmeaksjon. Den blir arrangert for syvende gang med støtte fra Gjensidigestiftelsen. Hittil har aksjonen ført til at 45 000 norske barn har blitt trygge i vann. Linda Farestvedt, daglig leder i Åstveit svømmeklubb, forteller at klubben har vært med siden oppstarten i 2008, og hun understreker viktigheten av å tilby svømmekurs til barna.

– Kun 50 prosent av norske tiåringer er svømmedyktige. Det innebærer at de ikke klarer å svømme en strekning på 200 meter. Dette arbeider vi for å gjøre noe med, og denne aksjonen er helt klart et viktig bidrag for å lære norske barn å svømme, sier hun.       

– Vi har lært å svømme

Førskolebarna Tobias (6), Amalie (5 ½), Linnea (5 ½), Amir(6) og Oliver (5) var overhodet ikke redd for å være i vannet da Åsane Tidende besøkte dem på svømmekurs i Åstveithallen. Dette var aller siste dagen, og barna fortalte ivrig om alt de har lært.

– Vi har dykket etter leker på bunnen av bassenget, sier Oliver.

Ingen av dem synes det var noen spesielt vanskelig.

– Nei, det var enkelt. Vi svømte gjennom ringer også. Det var litt vanskeligere, men vi klarte det alle sammen, sier Tobias, og resten av gjengen nikker.

Barna forteller stolte at de har lært å svømme på kurset. Noen av dem kunne allerede en del i forkant av uken i Åstveithallen, mens for andre deltakere var det en helt ny kunnskap. Alle ga klart uttrykk for at det er moro å bade.

– Ja, jeg elsker å bade, sier Linnea.

Amir trekker frem at det er kult at de blir søkkvåte, mens Linnea synes det er fint at vannet er godt og varmt i bassenget.

– Det er kokvarmt, smiler hun.      

Amalie trives også i vannet.

– Å bade er bare helt deilig, sier hun med et stort glis.

 

Av

Nina Johnsen

nina@aasanetidende.no