Lokalavis for Åsane og omegn!
  • PÅSATT? Politiet utlukker ikke at brannen på U. Pihl videregående skole sist tirsdag morgen kan være påsatt. (Foto: Thomas Gangstøe)

Etterforsker U. Pihl-brannen

- Vi venter nå på den endelige rapporten fra krim- og brannteknikerne, men har ikke fått signaler som gjør at vi kan utelukke at brannen på U. Pihl videregående skole ble påsatt, sier etterforskningsleder Marit Hanson ved Bergen nord politistasjonsdistrikt.

Det var i 06-tiden sist tirsdag at det begynte å brenne i et tilbygg til U. Pihl skole på senterområdet. Brannvesenet var raskt på stedet og flammene ble meldt slukket klokken 06.52. Bygget fikk betydelige skader i taket. I tillegg ble mellom 30 og 40 datamaskiner ødelagt i brannen i det som var skolens dataverksted.

Ferdig på stedet

Brann- og krimteknikere har jobbet på stedet, men har nå avsluttet sitt arbeid der. Nå analyseres funnene.

- Vi venter på den endelige rapporten og håper den vil gi oss flere svar, sier Hanson.

- Det ble tidligere meldt at brannen startet som følge av en teknisk feil. Kan du avkrefte dette?

- Nei, vi kan ikke avkrefte det. Vi kan dessverre heller ikke avkrefte at brannen ble påsatt.

Søker tips

Politiet har tidligere søkt etter vitner til brannen og ønsker dessuten å komme i kontakt med folk som har vært i nærheten før brannen startet.

- Dersom noen sitter inne med opplysninger som kan være interessante for oss, ber vi dem om å ta kontakt på 55255500 eller 02800, sier overbetjent Stig Slaatten ved Bergen nord politistasjonsdistrikt.

Av

Thomas Gangstøe

thomas@aasanetidende.no

Relaterte saker