Lokalavis for Åsane og omegn!
  • FORNØYD VINNER: Frank Aadland var én av fire åsabuer som gjorde et svært godt NM Masters. (Foto: Ola Morken).

Medaljerikt NM for Åsane cykle klubb

Frank Aadland er en av fire syklister fra Åsane cykle klubb som leverte sterke prestasjoner under NM Masters på Kolbotn for to helger siden. Totalt innkasserte klubben fem medaljer, og Aadland sto for to av dem.

Osloklubben IF Frøy arrangerte norgesmesterskapet for veteranene, som viste seg å bli en medaljerik affære for de fire åsabuene. Rittet var delt inn i klasser fra 30 år opp til pluss 75, og til sammen stilte over 500 syklister. På lørdagen ble det syklet en 20 kilometers tempoetappe, og søndagen var det fellesstart.

Frank Aadland fra Ulset vant gull på fellesstarten i klassen 55-59 år, og sølv på tempoetappen. Caroline Angeltvedt Johannesen vant gull på fellesstart i klassen 35-39 og sølv på tempo. Øystein Blom-Ohlsen vant gull på fellesstart i klasse 35-39 for menn. Siste åsabu, Fredrik Olsen, endte på en solid sjetteplass i samme klasse.

– Tøffe løyper

Frank Aadland er svært fornøyd med prestasjonene til Åsane CK.

– Begge dagene måtte vi gjennom tøffe løyper med kupert terreng, og da kreves det at man jobber hele tiden. Jeg er veldig fornøyd med sølv på tempoetappen.

Søndagens fellesstart var 94 kilometer, med en tøff to kilometers bakke opp mot mål. Den måtte de sykle fem ganger.

– Jeg gikk i brudd med tre andre i bakken allerede på den første runden. Da det gjenstod én runde var det kun meg og én til igjen, før vi gikk løs på bakken for siste gang. Da var det enten vinn eller forsvinn, og jeg satte inn støtet nederst i bakken, forteller Aadland som til slutt endte opp 48 sekunder før andremann.

Alle NM-vinnerne er kvalifiserte til landslaget under Nordisk Master i Sandefjord 2. og 3. august, og til verdensmesterskapet i Slovenia siste helgen i august. 

Av

Martine H. Leknes

Relaterte saker