Lokalavis for Åsane og omegn!
  • JOY: Det var trolig natt til tirsdag at stensilkunstneren Joy la igjen denne signaturen på den hvite veggen på Bir i Salhusveien.

     

– Hva vil våre etterkommere tenke om oss?

– Hva vil våre etterkommere tenke om oss? spør stensilkunstneren Joy som denne uken dekorerte en vegg ved inngangen til gjenbruksstasjonen i Salhusveien. – I tråd med våre verdier, sier en begeistret kommunikasjonsrådgiver i Bir, Tina Skudal.

– Vi har fått en flott ansiktsløfting; folk som besøker gjenbruksstasjonen i Salhus eller bare kjører forbi og ser kunsten på veggen, kan jo tro det er et bestillingsverk. Det er det ikke. Men vi synes det er fantastisk. Joys motiver, holdninger og budskap er bra og absolutt i tråd med våre verdier, sier Skudal til Åsane Tidende.

Hun ble så begeistret at hun umiddelbart sendte en mail til Joy. Stensilkunstneren ønsker å være anonym, men svarte dette på mail:

– I verdens rike og frie deler har vi lært at vi må ha økonomisk vekst, og for å få dette til må vi kjøpe, forbruke og kaste mer hele tiden. Vi har på en måte lært å neglisjere at dette ikke er bærekraftig, og all CO2 som kommer fra vårt vanvittige forbruksmønster gjør kloden varmere raskere enn vi har trodd.

Joy fortsetter:

– Ferskvann forsvinner, polene smelter, klimaet endres farlig fort nå, men vi fortsetter som før. Vi kaster en brannbombe til våre etterkommere! Hva vil de tenke om oss?

– Dette er litt spesielt. Vi er ikke glad når containerne våre blir tagget, men dette er annerledes. Dette er jo kunst, sier Tina Skudal. 

Du kan lese mer om hva Joy mener og Birs reaksjoner i Åsane Tidendes papirutgave på fredag.

Av

Ove Landro

Relaterte saker