Lokalavis for Åsane og omegn!
  • TRANG FAMILIEHYGGE: Frode og Merete Benonisen fra Tromsø kom med Hurtigruten lørdag ettermiddag, og fikk oppleve Bergen på sitt beste.

  • FIN SOMMERJOBB: Dragan Divkovic studerer til å bli lærer, og har jobbet på campingplassen de siste seks somrene.

  • IVRIGE CAMPERE: Gjengen fra Grovgjord i Troms har hatt en flott tur, og gleder seg til å oppleve de ulike attraksjonene. Fra venstre: Guttorm Eilertsen, Isabell, Karoline og Anne-Lise Eilertsen-Sæther.

– Vi har sett Bergen på sitt beste

Camping og uteliv er noe som hører sommeren til. Da Åsane Tidende tok turen innom campingplassen i Travparkvegen, fikk vi tatt en prat med flere trivelige nordlendinger og fornøyde utenlandske besøkende.

Tirsdag forrige uke var den første dagen med overskyet vær på lenge, og det var kanskje derfor det ikke akkurat krydde av campere utenfor bobilene på formiddagen. De fleste hadde nok tatt turen inn til Bergen sentrum for å se på de ulike attraksjonene. Sommeren er absolutt høysesongen for landets campingplasser, og mens flere biler gjorde seg klar for avreise på Breistein, er det ventet stadig flere i ukene som kommer.

Litt færre besøkende

Dragan Divkovic er sommervikar på Bergen Camping Park for sjette året på rad. Bosnieren, som flyttet med familien til Norge i 1998, studerer til å bli tysk- og historielærer, men tilbringer gledelig somrene på campingplassen.

– Har det vært gode besøkstall denne sommeren?

– Det er faktisk litt færre folk her i år enn det vanligvis er, men det har nok med bygningsarbeidet i området å gjøre, sier 26-åringen, og opplyser at det er flest nordmenn og tyskere som camper.

Som resepsjonist består jobben for det meste av å ta i mot turistene, og sjekke dem inn og ut. Det er til sammen 29 hytter pluss motell, og plass til 40 bobiler.

– Forbløffet av fjordene

Det er mange nysgjerrige turister på plass i løpet av sommermånedene.

– Man må kunne svare på spørsmål om diverse spisesteder og attraksjoner. Av og til spør de om ting jeg aldri har hørt om før, som bestemte fossefall. Da blir de sjokkert hvis jeg ikke vet om dem, ler Divkovic.

De tilreisende turistene tilbringer naturlig nok mesteparten av tiden utenfor campingplassen, og drar på sightseeing rundt om på Vestlandet.

– Når de kommer tilbake forteller de gjerne hva de har sett, og de blir helt forbløffet over fjordene. De synes det er utrolig vakkert her, sier Divkovic med et smil.

– Fantastisk tur

Familien Sæther fra Grovfjord i Troms, er i Bergen i anledning korsamlingen European Cantat Junior. Det er Isabell på 14 år som skal ta del i den ukelange festivalen, og familien bestemte seg derfor for å legge ferien til Bergen. De kom lørdag kveld, og gikk akkurat glipp av den store folkefesten som fant sted langs Bryggen. De har likevel flere fine opplevelser i vente.

– Vi skal på Akvariet og Fløyen i dag, og i går var vi på fisketorget. Det var mange fine inntrykk å ta inn over seg, og mye forskjellige nasjonaliteter, forteller Anne-Lise, som i tillegg til døtrene og mannen, reiser med sin bror og svigerinne.

Sæther-familien har hatt bobil i mange år, og er ivrige campere. Det er spesielt friheten og avslappingen Anne-Lise trekker frem som sjarmen med bobil, og ikke minst opplever man mye fin natur gjennom vinduene på veien. Turen fra nord til Vestlandets hovedstad var en stor opplevelse.

– Ja, det har vært en helt fantastisk tur. Vi har kjørt forbi noen nydelige fjellparti på veien, og en haug med smale veier, ler  hun.

Så langt har erfaringen med Bergen Camp Park vært utelukkende god.

– Her er det veldig greit, og mange hyggelige folk. Vi har syklet litt i området, og det er gode bussforbindelser inn til sentrum. Vi koser oss om kveldene når vi sitter ute og griller, og så får både barna og oss voksne nye venner.

Sett Bergen på sitt beste

En annen gjeng fra Nord-Norge, familien Benonisen, har reist med Hurtigruten fra Tromsø, og leier bobilen av Bergen Camping Park. De er i Bergen fordi eldstedatter Monica skal studere på NHH.

Hurtigruten la inn til kai tidlig lørdag ettermiddag, og familien fikk med seg siste dagen av Tall Ship Races. Det gjorde inntrykk.

– Vi har sett Bergen på sitt beste, sier Frode.

Familien på fire betegner seg som mer båtfolk enn campere, og søstrene Monica og Merete tror ikke at de kommer til å ville feriere med bobil i nærmeste fremtid. De to deler én seng, og det er forståelig nok mindre plass enn de er vant til.

– Det er ganske trangt, og når det er varmt ute blir det veldig varmt inne i bilen også, forteller Merete. 

Av

Relaterte saker