Lokalavis for Åsane og omegn!
  • MANGLET LITT:  Ole Andre Austevoll (svart trøye) brukte alle kreftene sine, men manglet litt i spurten. – Bittert med fjerde, men det var et godt løp, sier han.

– Bittert å være så nære

Ole Andre Austevoll (20) bet tennene sammen og syklet Team Fixit.no inn til fjerdeplass for seniorer. – Litt bittert, men det var et godt løp, sier han.

Det nyetablerte profflaget som har flere ryttere med en fortid i Åsane cykleklubb både på junior- og seniorsiden, måtte ta til takke med den bitre fjerdeplassen.

 

– Når jeg var så nære og fikk løpet akkurat som jeg ville, er det jo litt skuffende å havne utenfor pallen, sier Austevoll.

Savnet Filip

Laget har uansett levert gode resultater den siste tiden og savnet etter Filip Eidsheim, som ga Team Fixit.no triumf under Norgescupen i Oslo før sommeren, kan ha snytt laget for en ny gullmedalje.

– Vi manglet Filip som måtte trekke seg grunnet en skade, og er litt skuffet over å havne utenfor pallen, men vi gjorde en god laginnsats og Ole Marius presterte veldig bra, sier sportssjef og trener Frode Jacobsen.

– Han er en meget spennende rytter for fremtiden, fortsetter han.

For Austevoll bedret seg stort etter niendeplassen under forrige Norgescupritt i Oslo.

– Litt bittert, men et godt løp. Jeg er fornøyd. Jeg visste at jeg måtte angripe og vi fikk tettet luken til bruddet på et perfekt tidspunkt. Det ble vanskelig i spurten, sier Austevoll.

Herrene slet seg gjennom 14  runder, tilsvarende 168 kilometer og drøye fire timer på sykkelen.

– Det var skikkelig tungt. Jeg ville gi opp etter tre runder, men kom til hektene og fikk fin flyt etter hvert. Jeg åpnet kanskje litt hardt, men jeg fant rytmen og avsluttet bra.

I brudd på tampen

Team Fixit.no stilte sterkt og var med på å prege Åsane-rittet fra start. Stian Remme gikk tidlig i brudd med et knippe andre utfordrere, men bruddet ble kjørt inn da fem runder gjenstod av blodslitet.

Da våknet Ole Andre Austevoll, som var svært offensiv og tok med seg fire ryttere i brudd på tampen av løpet. I spurten ble 20-åringen noen numre for liten.

– Planen fungerte og jeg klarte å gå i brudd mot slutten. Dessverre hadde jeg ikke nok krefter i spurten.

Han roser potensialet i sitt nye lag:

– Vi er en god gjeng med veldig dyktige syklister og det har vært et kjempeløft for meg å komme her. Det er en drøm å sykle med dette laget, sier han.

– Hvordan likte du løypen?

– En fantastisk løype og mange kule stigninger. Veldig god erfaring, og nå ser vi frem mot siste ritt i Sandnes.

Av

Erik Madsen

erik@aasanetidende.no

Relaterte saker