Lokalavis for Åsane og omegn!
  • REKORD: – I fjor hadde vi ny deltakerrekord der 235 deltakere fullførte. Jeg tror vi kan doble deltakertallet om et par år, sier Claus Sellevoll.   

– Kan doble deltakertallet

– Jeg tror vi kan doble deltakertallet på 235 om et par år, sier Claus Sellevoll før onsdagens Knarvik Xtrem.

På onsdag er det klart for Knarvik Xtrem. Man kan velge mellom fem og ti kilometer i terrenget bak Knarvik senter. Claus Sellevoll  har vært sentral i arbeidet med å slå deltagerrekorden fra i fjor som var på 235. Før helgen var det rundt 200 forhåndspåmeldte.

Løpet var opprinnelig en del av Knarvikmila-arrangementet, men Nordhordland Skiklubb overtok Knarvik Xtrem i 2012. Sellevoll har sammen med sine kolleger jobbet hardt hele sommeren igjennom med både markedsføring av terrengløpet og ikke minst rydding og tilrettelegging av løypen.

– Knarvikmila ville legge ned løpet blant annet på grunn av sviktende deltakertall. Knarvikmila arrangerte det første gang i 2003, forteller Sellevoll fra Mjølkeråen.

– Hvorfor er du så engasjert?

– Det lurer jeg ofte på selv også. Det må vel være interessen for å skape noe. Aller helst for bygden. Idretten og kulturen har gitt meg så mye, så nå er vel tiden inne for å gi noe tilbake. Mitt store forbilde i denne sammenhengen er Norna-Salhus sin store høvding, Kjell Magne Ebbesvik. Han er en gigant, en levende inspirasjonskilde. 

– Vi har fått med oss at du løper rundt på ulike plasser og fjelltopper med Xtrem-logoen?

– Ja, Nordhordland Skiklubb fant ut at de fleste andre tapetserer sine plakater på kjøpesenter og i busskur, så vi tenkte at vi heller burde informere folk på en mer naturlig arena, så derfor valgte vi ut kjente fjelltopper i Bergen og omegn. Hordvik-Veten var den første plassen som fikk plantet Knarvik Xtrem-flagget. Siden har mange andre fjelltopper blitt dekorert, og aller sist Hellisøy fyr på Fedje etter en herlig svømmetur over fyrsundet til øya med det majestetiske fyret, sier Sellevoll.

Hele intervjuet kan du lese i Åsane Tidendes papirutgave kommende tirsdag.

 

 

Av

Ove Landro

Relaterte saker