Lokalavis for Åsane og omegn!
  • FOLKEHELSEN PÅ ALVOR: – Gode ideer, gode menneskelige ressurser og høy gjennomføringsevne. De har tatt folkehelsen på alvor, sier Eddie Ebbesvik som forklaring på Knarvikmilas suksess. Nå er salhusmannen blitt daglig leder etter Helge Brekke.

Eddie hopper etter Brekke

– Jeg vet at jeg hopper etter Helge Brekke, smiler Eddie Ebbesvik. I mai tok han fatt på sin nye jobb som daglig leder for Knarvikmila, som ble startet i 1982 av ildsjelen Brekke. I Knarvik er sistnevnte en levende legende.

 To uker før Knarvikmila-arrangementet er forhåndspåmeldingen stor, og Ebbesvik tør å håpe på 10.000 deltagere. Mannen fra Salhus stortrives allerede i sin nye jobb.

– Jeg har alltid likt å holde på med events. Det trigger meg når det handler om løp og kultur. Derfor er Knarvikmila, med kombinasjonen idrett og kultur, midt i min gate. Når jeg samtidig får lov å være med på å skape verdier for frivilligheten, slik at overskuddet går tilbake til frivillige foreninger som igjen går tilbake til barn og unge, så er dette i tråd med mine verdier.

Oppgaven er stor, men Ebbesvik  finner trygghet i rutinen til den store staben som han har i ryggen.

– Jeg vet at Knarvikmila har mange som jobber frivillig for arrangementet og samfunnet her ute. Helge Brekke skaper mye og jobber med stor entusiasme, men uten den frivillige staben og alle de dyktige delarrangørene så hadde ikke dette gått. I fjor var 500 frivillige i sving for å legge til rette for 6000 påmeldte. Det er en trygghet for meg. Det er et stort team med mennesker som jeg skal lære av, samtidig som jeg håper jeg kan bidra med en del ideer også, sier Ebbesvik.

Nærmer seg

Han har ikke angret et sekund på at han tok jobben, og nå kan han endelig begynne å glede seg til selve arrangementsuken; årets Knarvikmila nærmer seg. Allerede 30. august går startskuddet når Bergen FjordTur starter fra sentrum, gjennom Åsane og til Knarvik – man kan også starte fra Åsane, før det blir både dag- og kveldseminarer, konsert med Nordic Tenors, ungdomsmila og til slutt halvmaraton, minimila og knøttemila lørdag 6. september og 5 og 10 kilometer søndag 7. september. Når uken er over har utøvere fra 35 forskjellige nasjoner deltatt i dette idrettsarrangementet.

– Selve uken handler det om å være tilstede, brette opp ermene og gjøre de tak som må til; her må alle bidra.

– Hvorfor har Knarvikmila lykkes?

– Gode ideer, gode menneskelige ressurser og høy gjennomføringsevne. De har tatt folkehelsen på alvor, de setter fokus på det og tilrettelegger for alle enten du er aktiv, litt aktiv eller ikke så aktiv; her er det et tilbud til alle.

– Åsaneløpet har potensiale

– Tror du Åsaneløpet kan trekke tusen deltagere?

– De har vel rundt 800 nå. Åsaneløpet har et formidabelt potensiale, det er et godt arrangementet.

– Hva med Åsanekarusellen, de har lykkes i Fana både sommer og vinter?

– Det ligger et kjempepotensiale i Åsane. Spesielt når de blir ferdig med å bygge disse veiene og rundkjøringene. Karusellen skjer midt i uken, det er mye trafikk, og det er viktig at du har et løypenett som fungerer. Men jeg vet jo at det jobbes med dette, og jeg mener som sagt at potensialet er stort i denne bydelen. 

Av

Ove Landro

Relaterte saker