Lokalavis for Åsane og omegn!
  • TOPPEN: Vidar Sagstad (t.v.) på toppen av Veten sammen med Helge Sætre. – Helge har vært sentral i opprustingen av løypen; uten ham hadde vi ikke hatt klopper, sier Sagstad. (Foto: Privat)

     

Hordvik klar for løpsfest

– Forhåndspåmeldingen er veldig bra, sier lederen for Grinde-Veten-løpet, Vidar Sagstad. Onsdag kunne han melde om 130 påmeldte til tidenes første offisielle bakkeløp i Hordvik.

Nærmere 50 påmeldinger er registrert på barneløpet, mens 80 er forhåndspåmeldt til voksenløpet på lørdag.

– Jeg tror vi kan bli over hundre voksne som løper Grinde-Veten, og det vil jeg

isåfall kalle en suksess, smiler Sagstad.

Rolig start

Han og resten av arrangørene har bevisst gått forsiktig ut foran det aller første Grinde-Veten-løpet, og har kun informert gjennom gruppens egen facebook-side, nettside i tillegg til informasjon via postnummeret 5108 i Hordvik.

– Dette gjør vi fordi det kan være smart å starte forsiktig. Vi må lære og erfare først, så får vi se etter hvert om vi skal legge listen høyere. Får vi over hundre voksne på startstreken synes jeg nesten det er skremmende bra, sier entusiasten, som opprinnelig er fra Frekhaug, men som nå er blitt miljøskaper og ildsjel i Hordvik.

Det er mye som skal stemme når så mange mennesker samles på en plass. Det kommer til å bli trangt øverst i Falkangervegen.

– Vi anmoder folk om å parkere nede, for eksempel ved gamle Hordvik skole, og gå opp. Ta det som en oppvarming, oppfordrer han. 

Vel vitende om at det er flere arrangementer som finner sted samtidig: Sætregården Hestesportsklubb skal arrangere distriktsstevne og klubbstevne i dressur samme dag, og Knarvikmila arrangerer Bergen Fjordtur fra sentrum, og turen går via Sætregården.

 Fremtiden

– Hvordan ser du for deg fremtiden for dette løpet?

– I år ville vi først og fremst sette i gang et arrangement, og så får vi se hvordan det går og oppsummere etterpå. Kondis.no ville ha oss med på sine lister, men vi sa nei. Det kan godt være at vi inviterer motbakke-konger som Torbjørn Ludvigsen og andre neste år, men da må vi nok dele løpet opp i et eliteløp og et mosjonsløp.

Det aller først Veten-løpet blir altså for mosjonistene, og mange av dem har trent godt i løypen gjennom den tørre sommeren. Alt er klappet og klart. Også på toppen.

– Vi vet at de aller fleste føler at de må ta på varden på toppen av Veten, og sånn blir det nok under Grinde-Veten-løpet også; Det henger et banner der oppe mellom flaggstangen og varden, så når man tar på varden er man i mål.

Grinde-Veten-gjengen arrangerer både minidisco, løp og fest. Fredag blir det minidisco for de minste i musikkhuset i Hordvik med dj. Lørdag starter Grinde-Vetens miniløp klokken 11, med mål på Lilleveten. Løpet for de voksne starter klokken 14.00. Alt foregår på toppen av Falkangervegen.

 

 

Av

Ove Landro

Relaterte saker