Lokalavis for Åsane og omegn!
  • NYTT KUNSTGRESS: Knut Kristiansen, daglig leder i Vestlandshallen, forteller at de nå har investert nesten 3 millioner kroner i et nytt kunstgress. – Det skal være klart til bruk 1. november, sier han til Åsane Tidende. 

Investerer 3 millioner i nytt kunstgress

I slutten av oktober skal Vestlandshallen bytte kunstgress. Prislappen er på 3 millioner kroner. – Vi har et mål om å tilby det beste på markedet til trening og kamper på vinterstid. Nå var det på tide å skifte ut kunstgresset, sier Knut Kristiansen.

Lørdag 1. november er det nye kunstgresset klart til bruk i Vestlandshallen. Spesialister fra Holland kommer for å gjøre jobben de ti siste dagene i oktober. Knut Kristiansen, daglig leder i Vestlandshallen, forteller at det nye underlaget er av typen MX Evolution (vevd).   

– Dette er det siste nye innen kunstgress, og er av topp kvalitet, forteller han.

Egne midler

Vestlandshallen må ut med nesten tre millioner kroner for å få på plass et nytt kunstgress, og hundre prosent av utgiftene finansierer de på egenhånd.

– Vi må drive lønnsomt, akkurat som alle andre bedrifter. Vi kan ikke basere driften vår på donasjoner fra verken kommunen, fylket eller privatpersoner, sier Kristiansen.

Vestlandshallen ble åpnet i 2000, og de har fremdeles ikke har pådratt seg gjeld.

– Det gjør vi heller ikke nå når vi bytter ut kunstgresset. Det blir finansiert med oppsparte, sier Kristiansen. 

Mål om høy kvalitet

Dette blir det tredje kunstgresset i Vestlandshallen. Dagens matte ble lagt i 2006, og Kristiansen mener det er på tide med en utskiftning.

– En av våre målsettinger er å tilby det beste på markedet til trening og kamp om vinteren. Nå får vi det beste kunstgresset som er tilgjengelig i Norge, sier han. 

Kristiansen forteller at kvalitet var viktigere enn pris da de bestemte seg for å gå for MX Evolution (vevd).

– Ja, da vi vurderte hvilket kunstgress vi skulle ha i hallen var det ikke viktig å velge den billigste varianten. Vi valgte det beste, sier han.

Han tror at høy kvalitet på kunstgresset er en medvirkende årsak til at Vestlandshallen har en lønnsom drift.

– Idrettsgleden og trivselen hos fotballspillerne ville vært mindre om vi ikke hadde satset på kvalitet, sier han.

 

Les hele artikkelen i vår papirutgave!

Av

Nina Johnsen

nina@aasanetidende.no

Relaterte saker