Lokalavis for Åsane og omegn!
  • PRIS: – Dette er svært for oss. Ivar var jo vår største inspirator, sa Bjørn Jensen og resten av Vinskvetten da de mottok Medaasprisen 2014 søndag kveld.

     

– Medaas var en inspirasjon for oss

– Ivar Medaas gjorde at vi ikke trengte å være flau over dialekten, men i stedet kunne kjenne på en stolthet, sier Gunnar Låstad etter at Vinskvetten mottok Medaasprisen på søndag.

– Ivar Medaas var en inspirator i den forstand at han viste oss at det gikk an å komme seg opp på scenen også for en stril;  Ivar’n var fra Alversund og spilte med Dizzie Tunes og Øystein Sunde på Chat Noir, sier bassist Gunnar Låstad.

Han forteller om den gangen han som 14 år gammel salhusgutt gikk på realskolen i Eidsvåg og la om dialekten; hvis ikke risikerte man å bli mobbet.

– Det var ikke lett for en ung gutt å takle det. Men vi hadde Ivar Medaas og Salhuskvintetten som bidro sterkt til at vi ikke trengte å være flau av dialekten vår, men i stedet kunne kjenne på en stolthet, sier Låstad, som også understreker at Medaas har gitt ut mange flotte sanger, og bassisten har hørt mye på artisten fra Alversund i det siste.

Nå jobber Vinskvetten både med forberedelsene til to konserter i Salhushallen i slutten av oktober, og nytt show og nye låter til neste års 40-årsjubileum.

– Vi har noen ideer og skal jobbe godt i vinter, røper Låstad.

Hele reportasjen fra utdelingen av Medaasprisen leser du i Åsane Tidendes papirutgave tirsdag.

Av

Relaterte saker