Lokalavis for Åsane og omegn!
  • NOE MÅ GJØRES: Wenche Bratlund frykter flere ulykker i veikrysset i Rolland. – Jeg tror dette må være det verste krysset i hele Åsane. Det er ekkelt å måtte kvie seg for å kjøre. 

– Fortvilende og farlig

Wenche Bratlund kvier seg hver gang hun skal kjøre ut i hovedveien fra Rolland. Der har man vikeplikt, og bilene kommer fra begge sider. Folk blir lei av å vente, og tar store sjanser. – Noe må gjøres før det skjer en alvorlig ulykke, understreker hun.

Samboerne Wenche Bratlund (66) og Rune Stigen (66) tok kontakt med Åsane Tidende forrige uke, og fortalte om krysset som skaper farlige situasjoner i trafikken. Krysset er ikke lysregulert på nåværende tidspunkt, og da paret tok kontakt med Statens vegvesen var det ikke mye hjelp å få.

– Han visste ikke hvor det var engang, og virket helt uinteressert. Det er de vel helt frem til det skjer noe.

Lei av å vente

Det er spesielt i rushtiden om morgenen og ettermiddagen at problemene oppstår.

– Når vi kommer ut fra Rolland og skal ta til venstre mot Åsane senter, kommer bilene fra begge retninger i hovedveien. Vi har vikeplikt, men man blir jo lei av å vente, noe som fører til at man til slutt bare kjører, forteller Bratlund.

– Jeg kjører ofte omveien til høyre for å unngå den trafikken, for da er det bare én kjøreretning å ta hensyn til. Det er rett og slett et mareritt.

– Hva er det lengste du har stått og ventet på å få kjøre ut?

– Det må har vært opp mot ti minutter, og hvis man har utålmodige sjåfører bak seg blir man fløytet på. Til slutt kjører man ut i veien fordi man føler seg presset, forteller 66-åringen.

Opplevde nestenulykke

Det har allerede skjedd en mopedulykke i Rollandsvegen, og for rundt tre måneder siden holdt det på å gå riktig gale igjen. Bratlund var nær å kjøre på en motorsyklist. Hun hadde god sikt til bilen som kom fra venstre, men ikke motorsykkelen som kom i høy fart på utkanten av bilen. Heldigvis ble kollisjonen unngått i siste liten.

– Hva følte du da?

– Det var helt grusomt. Skrekk og gru. Jeg fikk hjertet i halsen, og det tok tid før jeg kom til hektene igjen.

– Jeg tror dette må være det verste krysset i hele Åsane. Det er ekkelt å måtte kvie seg for å kjøre. Det er de som er modige som tar flest sjanser, men når de treffer på folk som ikke er like rutinerte, hva skjer da? Det er de andre som må lide, stoppe opp og bråbremse.

Drosjesjåførene enige

Drosjeholdeplassen er ikke langt unna, og Bratlund forteller at mange i nærområdet benytter seg av drosjer.

– Drosjesjåførene er helt enige. En av dem fortalte meg at det var vedtatt at det skulle komme lysregulering i krysset. Hvis det er vedtatt, hvorfor gjør de ikke noe? spør hun.

Et annet problem er at enkelte biler glemmer å skru av blinklysene etter rundkjøringen, og det skaper stor usikkerhet om hvorvidt de skal inn til Rolland eller videre på fylkesveien.

– Som regel er det 50/50 om de skal videre, eller ta til høyre.

Bratlund får støtte av naboer som har vært i lignende situasjoner.

– Det er allerede mye trafikk ved Åsane senter, og jeg tenker på når det nærmer seg jul. Det kommer til å være et mareritt, avslutter hun.

 

Les hva Statens vegvesen svarte om Rollandskrysset i dagens papirutgave.

Av

Martine H. Leknes

Relaterte saker