Lokalavis for Åsane og omegn!
  • BLE PÅKJØRT: Denne hunden ble påkjørt på motorveien like ved Ikea på torsdag. Den har fått behandling ved Dyreklinikken Tertnes, og alt ser nå ut til å gå bra med den. – Det er et lykketreff at alt har gått så bra, sier veterinær Ulf Erlandsen. (Foto: Charlotte Graff, privat)

Kompis overlevde påkjørsel på motorveien

Torsdag ble hunden Kompis påkjørt på motorveien like ved Ikea av en bil i rundt 70 km/t. Dyreklinikken Tertnes tok seg av hunden. –Tilstanden er stabil. Det er et lykketreff at det har gått så bra, sier veterinær Ulf Erlandsen.

Dyreklinikken Tertnes tok imot hunden som ble fraktet til dem torsdag i forrige uke. Den var blitt truffet av en bil på motorveien i angivelig 70 km/t, og kunne ikke stå oppreist. Veterinær Ulf Erlandsen forteller at pasienten var preget etter ulykken.

– De ytre skadene var ikke fatale, men han var godt forslått. I tillegg fant vi en blødning i brystet. Vi har derimot ikke påvist en eneste bruddskade. Hunden har kun fått bløtdelsskader, og vi har foreløpig kontroll på situasjonen, forteller han til Åsane Tidende.

På beina igjen

Veterinæren måtte sette inn to rør i brystet, ett på hver side, til hunden for å kontrollere skaden etter påkjørselen.

– Luft i brystkassen er for eksempel livstruende, og det måtte vi derfor få ut. Røret gjør at vi rett og slett har kontroll på alt som går inn og ut av brystet hans, forteller Erlandsen. 

Den gode nyheten er at Kompis var tilbake på beina igjen allerede fredag ettermiddag.

– Den var på klinikken hele dagen, og ble sendt hjem til natten. Alt er nå stabilisert, og hunden er nå oppe og går igjen, forteller han fornøyd.

Erlandsen legger til at hunden har det bedre hjemme nå, og at eierne selvfølgelig kan kontakte dyreklinikken når som helst. 

Dyreklinikken Tertnes ga en oppdatering mandag morgen, og de kan fortelle at hunden viser stor fremgang.

– Det har ikke vært noen problemer i helgen. Hunden har det veldig bra i nå, og nærmest all fare er over, avslutter Ulf Erlandsen. 

 

Hendelsen skapte et enormt engasjement på Facebook. Les mer om dette i vår papirutgave.

Av

Nina Johnsen

nina@aasanetidende.no

Relaterte saker