Lokalavis for Åsane og omegn!
  • PRAT OM JUL: Odd Rune Bjørge, varehussjef på Ikea Åsane, snakker med Sarah (6 ½)  om julepynten som har kommet frem tidlig i butikken. – Det er bare en liten del av butikken det er julepynt foreløpig. Det ingenting som har med jul å gjøre her vi er nå, sier Bjørge til seksåringen. 

  • GØY PÅ IKEA: Theo, Madelen og Sarah sendte et brev til Ikea sammen med resten av klassen sin på Kyrkjekrinsen skole. Der ga de klar beskjed om at de synes at julepynten hadde blitt tatt frem for tidlig. Ikea svarte på brevet, og inviterte dem på besøk. – Dette var kjempegøy, stråler førsteklassingene. 

1. klasse på Kyrkjekrinsen skole:

Fikk drømmedag etter klagebrev

Førsteklassingene på Kyrkjekrinsen skole sendte et klagebrev da de oppdaget at Ikea hadde funnet frem julepynten allerede i september. Ikea svarte på brevet, og inviterte barna på besøk. – Dette var gøy, stråler seksåringene i ballbingen.

Det var en spent gjeng førsteklassinger fra Kyrkjekrinsen skole som troppet opp på Ikea onsdag morgen. En knapp måned tidligere hadde klassen sendt et brev til varehussjef Odd Rune Bjørge. Barna synes nemlig det var for tidlig å ta frem julepynten allerede tre måneder før jul. I brevet fortalte de at på skolen skriver de dag, dato og årstid på tavlen hver dag, og de foreslo at butikken kanskje kunne gjøre noe lignende.

– Vi sendte et brev til Ikea fordi de hadde tatt frem juletre og julepynt tre måneder før jul. Det er ikke sikkert at de husket riktig dag og dato da de gjorde det, sier Madelen og Sarah.

Theo skyter inn at butikken har fått full kontroll på dette i ettertid.

– De har satt opp en skjerm som teller ned til jul, etter at vi skrev til dem at det var lurt, sier seksåringen med et stort smil.  

Tok barna på alvor

Odd Rune Bjørge, varehussjef for Ikea Åsane, tok de unge skoleelevene på alvor. Han svarte på brevet deres, og satte opp den nevnte skjermen med informasjon om dag, dato, årstid og hvor lenge det er igjen til julaften. I tillegg inviterte ham barna til lek og frokost.

– Brevet er en pekefinger fra barna, men det viser også at de engasjerer seg i Ikea. Vi er takknemlige for innspill utenfra, og vi er opptatt av å lytte til dem som har tilbakemeldinger til oss, sier Bjørge.

Madelen, Sarah og Theo ga klar beskjed om at september var altfor tidlig å ta frem julepynten.

– Det beste er å vente til julen nærmer seg, sier Madelen.

Sarah legger til at det er fint å ta frem julepynten når det begynner å bli vinter. De andre er helt enige.

– Det er ikke gøy med jul i tre måneder. Alle bør derfor vente med å pynte til det nærmer seg, synes de tre elevene i klasse 1A på Kyrkjekrinsen skole.

3000 kilo

Under besøket på Ikea viste Bjørge de unge gjestene at de tross alt ikke hadde tatt frem julepynt overalt i butikken foreløpig.

– Vi har en juleutstilling inne på lageret med pynt og juletrær som ble satt opp før høstferien, men det er ennå ingenting i resten av varehuset, forteller han.

Bjørge sier at det selvfølgelig er mulig å diskutere om det var for tidlig, selv om det kun er juleprodukter i en liten del av butikken. Han var derfor interessert i å høre på det barna hadde å fortelle ham.

Samtidig påpeker han at noen også er positive til at det er mulig å få kjøpt ting til jul allerede nå. Det viser salget.

– Ja, det har allerede gått en god del julepynt. I tillegg har vi solgt 3000 kilo pepperkakedeig, og det er fremdeles over en uke igjen av oktober, sier varehussjefen.

Topp stemning

Inne på lekerommet til Ikea er stemningen på topp. En rekke elever stuper ned i ballbingen, mens andre igjen setter seg ned for å tegne. Noen velger å se film, mens en gjeng leker tikken. Førsteklassingene hvinte av fryd, og etterlot ingen tvil om at dette var kjekt.

– Det aller gøyeste i dag var å hoppe i ballbingen, sier Elisabeth.

Sarah er helt enig.

– Vi vil gjerne komme tilbake en annen gang, sier jentene.

 

Les hele reportasjen og se flere bilder i papirutgaven vår. 

Av

Nina Johnsen

nina@aasanetidende.no

Relaterte saker