Lokalavis for Åsane og omegn!
  • GULLET KOM HEM: Gullguttene bergtok publikum fullstendig da de stilte i gulldresser.  

     

Vinskvetten gikk for gull

– En enorm opptur, sier Bjørn Jensen etter konserten i Salhushallen fredag kveld.

Gladguttene fra Salhus kunne trygt gå hjem med vissheten om at publikum var mer enn fornøyde med fredagens konsert. Det er 16 år siden Vinskvetten sist spilte på hjemmebane i Salhus. Ikke så rart da kanskje, at billettene både til fredagen og lørdagens konserter ble revet bort, og at stemningen stod i taket under helgens første opptreden fredag kveld.

Blodfansen satt benket og klar til å suge til seg gjensynet med sine gamle helter. Hver og en med forventninger om å få ledd en hel del, samt høre noen gamle slagere og god musikk. Og Vinskvetten innfridde.

Viser og vestlandshumor

Litt før klokken åtte trådte de inn på scenen, og åpnet med gromlåten «Tannlegen Vår». Etter det kom flere gamle slagere på rappen. «No e da helg», «Sikkerhet» og «Smed Ola løo». Publikum fikk seg også en hyggelig overraskelse, i form av en helt ny låt «Dei 5 Uimotståelige».  

Med sin enkle, men gode humor snodde Vinskvetten sitt gapskrattende publikum rundt lillefingeren.
– Kanskje det ikkje er alle her i salen i dag som er fra Salhus? spurte Bjørn Jensen.

– Neeei, ropes det tilbake.
– Eg hører det er noken som skulle vore innlagt, fortsetter han på sitt ironisk, vittige vis og til enda mer latter fra salen.

– Vi var galne

– De som ikkje kjenner oss så godt, trur sikkert at vi har vore nærmest religiøse og levd et sånt rolig liv, men vi har faen meg funnet på mye faenskap, for og sei da sånn. Det har vore sex, drops og rock’n roll. Det var en periode vi var så dopa at vi faen meg kunne komt inn på hvilket sykkellandslag vi ville. Det var heilt vilt, sa Jensen.
– Også gikk vi på slang i hagen til Bertelsen, sa Gunnar Låstad.
– Og en gang ble vi nesten tatt, sa Arild Totland.
– Vi var helt galne, kasta snøballa. Vi gikk på sterke stoff og sprøyta. Ja, BCG-en i 8. klasse, den satt. Men i helsikken for en musikk vi lagde.

Guttene i Vinskvetten leverte en levende konsert som fikk publikum til å trygle om mer.

 

Les hele artikkelen i papirutgaven av Åsane Tidende

 

 

Av

Vibeke Blich

Relaterte saker