Lokalavis for Åsane og omegn!
  • KULTURPRIS: – Det var helt uventet, men veldig gledelig, sier vinneren av Kulturprisen, Roald Heggernes. 

– Uventet, men gledelig

Roald Heggernes var tydelig overrasket da han mottok kulturprisen søndag. – Men det er veldig gledelig, sier han til Åsane Tidende.

Åsane Kulturfest avrundet en begivenhetsfull uke med den årlige Åsanekvelden søndag. På programmet sto en lang liste med sang- og musikktalent fra bydelen, til stor jubel fra en fullsatt sal. Kulturprisvinneren, som også var kveldens konferansier, ble gledelig overrasket.

– Gledelig

– Det var helt uventet, men veldig gledelig. For meg er det en pris i seg selv at kulturlivet samarbeider og at vi sammen oppnår og får resultater, sier han.

Heggernes har frivillig interessert seg for kulturlivet i Åsane, og jobber aktivt for et kulturhus i bydelen.

I tillegg vant også to andre ildsjeler hver sin pris for sin innsats innen kultur i Åsane, og de fikk alle tre en sjekk hver på 10. 000 kroner.

Ung ildsjel

Årets ungdomspris gikk til Lene Eriksen, leder for dansegruppen UniLoidPro. Gruppen, som har en lidenskap for japansk kultur, både danser og kler seg ut som japanske tegneseriefigurer. Pengene fra årets ungdomspris vil Eriksen bruke på nettopp dette.

– Det var kjempekjekt å vinne denne prisen. Vi vil bruke pengene på nye kostymer. I UniLoidPro kan vi være oss selv, men kostymene gir oss en unnskyldning til å være barnslige og være noe annet. Det synes jeg er viktig, smiler prisvinneren.  

– Enstemmig vedtatt

På vegne av Åsane Historielag overrakte leder Marianne Herfindal Johannessen Kulturvernprisen til en svært overrasket ildsjel.

– Det har vært flere verdige kandidater til denne prisen også i år, men styret i Åsane Historielag har enstemmig vedtatt at årets prisvinner er Helge Sætre, sier Johannessen.

– Kulturvernprisen har stort fokus på å sikre bevaringen av gamle og viktige ferdselsveier gjennom Åsane, og årets prisvinner har, for å nevne noe, tatt seg av rydding av gjengrodde stier, lagt ut klopper på myrlendte terreng opp mot Veten, og tatt initiativ til å få satt opp skilt med stedsnavn og veivisere langs Prestavegen og Postveien.

Han er en ildsjel og en pådriver, både innen kultur- og landskapsvern, roser Johannessen.

Av

Ove Landro

Relaterte saker