Lokalavis for Åsane og omegn!
  • SPENT STEMNING: Da Åsane Tidende fikk omvisning på Horison i slutten av oktober, var bare et fåtall av butikkene fylt med varer. – Vi får litt høy puls innimellom, men jeg klarer absolutt å forestille meg hvordan det kommer til å se ut, forteller senterleder Jeanette Heggland (til høyre). Her er hun sammen med markedssjef Trine Gunnlaugsson og byggherre Jan Helge Olsen.

Lover heftig åpningsfest på Horisont

Stemningen var spent og forventningsfull da Åsane Tidende fikk omvisning inne på Horisont drøye to uker før åpningen. Senterleder Jeanette Heggland gleder seg til å invitere til åpningsfest på et helt nytt - og ferdig julepyntet - handlesenter på torsdag.

Sammen med markedssjef Trine Gunnlaugsson og byggherre Jan Helge Olsen, viste senterlederen oss rundt på de 40 000 kvadratmeterne i slutten av oktober. På daværende tidspunkt var kun et fåtall av butikkene fylt med varer, og den aller siste delen av byggingsarbeidet gjensto før dørene kunne åpnes for besøkende.

– Er dere i rute?

– Ja, de sier så. Har vi sagt at vi skal åpne 13. november, så skal vi selvfølgelig det. Det er vi jo nødt til, forteller byggherren med et smil.

Sentrum i bydelen

At Horisont skulle etablere seg akkurat i Åsane, er ingen tilfeldighet.

– For det første er Åsane en bydel med 40 000 innbyggere, som er flere beboere enn mange norske byer. I tillegg planlegges det fra kommunens side å utvide bebyggelsen nordover med 10 000 nye boliger. Slik sett har Åsane et enormt stort potensial, forteller Olsen.

– I tillegg har vi jo Ikea her, som med sitt regionsansvar trekker folk til bydelen. Dette skal være sentrum for Åsane.

At det finnes to andre kjøpesentre i kort avstand, skaper foreløpig ingen store bekymringer. Hvis noe, bidrar det til økt konsentrasjon.

– Sunn konkurranse skal det selvfølgelig være, og den tar vi på strak arm. Det fører bare til at alle skjerper seg, sier Heggland smilende.

Satser på mangfold

Til sammen vil det være 73 ulike butikker og spisesteder, og blant utvalget er det 35 butikker som ikke finnes i bydelen fra før av. Hennes & Mauritz-butikken vil med sine 2800 m2 være byens største, og den kommer blant annet med en egen Home-avdeling, som kun finnes i Oslo. Å tilby åsabuene et stort mangfold har vært en prioritet.

– Vi har en kjempegod miks av både tekstiler, klær og sko for både menn, kvinner og barn, i tillegg til det vi tilbyr innen helse og velvære, treningssenter og spisesteder. Det unike her er at alt er flunka nytt, og det har ikke skjedd på kjøpesenterfronten i Bergen på nesten 30 år.

 

Les alt om Horisont-åpningen i tirsdagens papirutgave.

Av

Martine H. Leknes

Nina Johnsen

nina@aasanetidende.no

Relaterte saker