Lokalavis for Åsane og omegn!
  • LANG, HARD DAG: Eier Ronnie Nilsen tok gledelig i et tak under forsøket på verdensrekorden fredag. – Vi skal vaske mange biler i dag, fortalte han Åsane Tidende like etter klokken 11. (Foto: Nina Johnsen).

9456 nyvaskede biler ga verdensrekord

Shell/7-Eleven sitt forsøk på å slå verdensrekorden i bilvask, gikk som smurt. På Nyborg sto bilene på rekke og rad allerede den første timen. – Jeg regner med det kommer over 100 biler, fortalte Ronnie Nilsen på forkant. Svaret ble 140.

Da Åsane Tidende tok turen innom Shell-stasjonen på Nyborg klokken 11 fredag formiddag, sto det allerede syv biler i kø mens de fremste var godt i gang i vaskeprosessen. Kjøpmann Ronnie Nilsen hadde svampen klar i hendene, og var fornøyd med oppmøtet.

– Ja, ser det ikke bra ut? Vi skal vaske mange biler i dag, forteller han blidt.

– Blir en lang dag

På daværende tidspunkt var han optimistisk når det gjaldt å slå verdensrekorden.

– Ja, det er ingen problem. Vi må ha 77 biler innom, men jeg regner med det blir i overkant av 100. Det blir en lang og hard dag.

Alle som ville ha bilvask, måtte signere med navn og bli tatt bilde av i etterkant. Det er noen av kravene Guinness stiller.

– Og så får de en del goodiser av Renate som står der borte og passer på køen, sier han og peker forbi bilene som danner en liten rekke.

Donerer penger

Det var Geir Schau fra Radio Norge som kom på ideen om å slå den gamle rekorden på 6277 bilvasker, som ble satt i Australia og New Zealand for to år siden. I tillegg til verdensrekordforsøket, donerer Reitan Convenience, eier av kjeden, 50 kroner per vask til Mot. Det utgjør 472 800 kroner.

En av de som tok turen innom bensinstasjonen, var Benedicte Sjøvold.

– Jeg har fri i dag, så det er kjekt å kunne være med på å støtte en god sak. Dette er bare gøy.

– Er bilen skitten?

– Ja, det er noen flekker foran. Det er blant annet en fugl som har gjort fra seg på panseret, forteller hun leende. Da diplomet var i hånd, og bilen nyvasket, var det en fornøyd kordirigent som kjørte videre.

Også Trond Sagstad hadde benyttet seg av tilbudet om gratis bilvask, og var i likhet med Sjøvold glad for resultatet.

– Dette er et godt tiltak, og det er viktig å være med.

Gratis kaffe

Renate Skar Skulstad sto og informerte bilistene om fotograferingskravene fra Guinness, og delte ut kaffe, nøkkelring og tilbud om trumfkort. Det var innimellom litt forvirring om hvor køen startet, men ellers gikk alt som smurt den første timen.

– Det er ingen som har snudd når de hører at de må bli tatt bilde av, og det virker som om alle er fornøyde. De blir i alle fall veldig glade når de får kaffe, forteller hun.

 

Les mer i dagens papirutgave.

Av

Martine H. Leknes

Relaterte saker