Lokalavis for Åsane og omegn!
 • KULTURHUS: Roald Heggernes er leder for Åsane kulturråd, og har lenge kjempet for å få et kulturhus i Åsane. (Foto: Magne Fonn Hafskor)

 • OPP: Åsane var suverene i sin avdeling i 2. divisjon denne sesongen, og er klare for 1. divisjon.  (Foto: Erik Madsen)

 • YOGA FOR ALLE: Kine Charlotte Solend arrangerer ukentlig en yogatime som er både gratis og åpen for alle på toppen av Stoltzekleiven. (Foto: Nina Johnsen)

 • AKTUELL: Cato Jensen er en artist som tar kulturarven i Salhus på alvor. Han gir ut cd og setter opp show i Salhushallen i vinter. (Foto: Tomas Fordelsen)

 • INKLUDERER ALLE: Ekteparet Liv og Robert Berentsen har et bredt spekter av tilbud på Sætregården Summen er et miljø der ulike generasjoner og grupper møtes, og der alle føler seg inkludert. (Foto: Magne Fonn Hafskor)

   

 • ANSVAR: Herfindal Johannessen tar ansvar for å sikre Åsanes kulturarv. (Foto: Benedicte Bakken)

 • UNIK LÆRER: Borghild Herland blir sett på som en helt unik lærer, og det var mange tårer i klasserommet da hun tok farvel med sin aller siste klasse i sommer. (Foto: Martine H. Leknes)

 • HJERTEFRED: Åstveit-kvinnen Heidi Gaustad Hølleland stod søndag 2. november for fjerde gang på rad bak minnearrangementet Hjertefred i Nygårdsparken, som er til ære for alle dem vi har mistet. (Foto: Magne Fonn Hafskor)

 • SANGGLEDE: Benedictinerne-dirigent Benedicte Sjøvold bringer glede til både voksne og barn gjennom sin lidenskap for sang og kor. (Foto: Magne Fonn Hafskor)

 • KUNNE JUBLE: Frontfigur og leder av veiaksjonen for Eikåstunnelen, Eva Bolstad, kunne juble da trafikksikringsprosjektet endelig ble åpnet i oktober i år. (Foto: Simon Berggren)

Årets åsabu:

Her er årets kandidater

Vi er godt igang med å kåre Årets åsabu. Her er kandidatene – det er du som bestemmer.

2014 nærmer seg slutten, og det har vært et begivenhetsrikt år for bydelen vår. I år har vi i Åsane Tidende bedt dere lesere om forslag til hvem dere mener fortjener prisen Årets åsabu. Vi har nå valgt ut ti kandidater som har utmerket seg ekstra positivt. Vi har allerede fått inn mange stemmer, og for øyeblikket er det svært jevnt mellom mange av kandidatene. Det er imidlertid ikke for sent å påvirke resultatet, dersom ikke har fått avgitt stemme ennå. Det er ti sterke kandidater å velge mellom. Hvem mener du fortjener tittelen Årets åsabu? 

Du har kanskje latt deg imponere av historielagets innsats for Almåsgårdenes fremtid eller blitt inspirert av en sprudlende yogainstruktør på toppen av Stoltzekleiven. Eller kanskje det er opprykket til Åsane fotball du mener er den gjeveste bragden. Er det derimot kulturhus i Åsane som er står øverst på listen din vil du muligens velge å gi Roald Heggernes din stemme.

Her kommer en kort presentasjon av alle kandidatene.

Trafikksikkerhet

Eva Bolstad har stor grunn til å glede seg etter at det viktige trafikksikringsprosjektet Eikåstunnelen endelig ble åpnet i oktober i år. Som frontfigur og leder av veiaksjonen for Eikåstunnelen har hun kjempet for denne siden hun flyttet til Eikåslia i 1997, både gjennom korrespondanse med politikere - og et avgjørende øye-til-øye-møte med daværende samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa.

Åstveit-kvinnen Heidi Gaustad Hølleland stod søndag 2. november for fjerde gang på rad bak arrangementet Hjertefred i Nygårdsparken. Dette er et minnearrangement til ære for alle dem vi har mistet. Det ble opprinnelig startet i Bærum av Bjørg Thorhalsdottir. Hølleland tok opp tråden i Bergen etter at hun mistet sin nyfødte sønn, seks dager etter fødselen.

Ekteparet Liv og Robert Berentsen driver Sætregården, og det på en måte som vekker oppsikt langt inn i regjering og storting. De fleste Inn på tunet-gårder har kun én gruppe folk. Sætregården har derimot tilbud både til demente, psykiatripasienter, psykisk utviklingshemmede og ungdom som ikke finner seg til rette i skolen. Summen er et miljø der ulike generasjoner og grupper møtes, og der alle føler seg inkludert.

Yoga på fjellet

I juni 2013 startet Kine Charlotte Solend (30) opp Stoltzenyoga. Siden den gang har hun ledet gratis yogatimer ukentlig uansett vær og vind på toppen av fjellet. Tilbudet har blitt svært populært. Deltakerne skryter både av den gode treningsøkten og den dyktige instruktøren. I tillegg har 30-åringen fra Salhus yoga- og pusteterapikurs for mennesker som har vært utsatt for overgrep. Hun sier blant annet at du må leve med historien, men du må ikke leve med smerten.

Roald Heggernes er leder for Åsane kulturråd. Han fikk Kulturprisen under Kulturfest Åsane i år. Siden 2003 har han jobbet iherdig for at bydelen vår skal få et kulturhus. Heggernes var pådriver for å få en grundig behovsanalyse som ble overlevert daværende kulturbyråd Henning Warloe. Ingenting skjedde. Første lørdag i november i år inviterte Åsane kulturråd til en ny kulturhuskonferanse, og oppslutningen vitner om et stort engasjement for kulturhus i Åsane. 

Sangpedagog og Benedictinerne-dirigent Benedicte Sjøvold har over lang tid brakt stor glede til både voksne og barn, gjennom sin lidenskap for sang og kor.

– Dette er den eneste arenaen i voksenlivet der janteloven ikke finnes. Her føler man seg aldri alene, støtten er enorm og gruppen vokser sammen, uttaler en tidligere sangkursdeltaker.

Salhus-mannen Cato Jensen er mest kjent som medlem av sang- og revygruppen Salhuspinsetten, og duoen Cato & Claus. Da han denne høsten ga ut sitt første soloalbum, oppsummerte han like godt hele karrieren, derav tittelen «Cato Jensen i 40 år». I desember står han også på scenen i Salhushallen med fullt band, blåserrekke, lasershow og pyroeffekter. Jensen har et bankende hjerte for bygden han vokste opp i, og han er en artist som tar kulturarven i Salhus på alvor.

Opprykk

Åsane fotball var suverene i årets 2. divisjon og rykket opp til 1. divisjon med klar margin. Trener Kjetil Knutsen trekker frem samholdet, kameratskapet og de gode holdningene i spillergruppen. Neste år skal de prøve å beholde plassen med 1. divisjons laveste budsjett. Treneren og spillerne tror de klarer det. Det vil i så fall være en enda større bragd enn årets opprykk.

I 43 år jobbet Borghild Herland som lærer på Hordvik skole. Da hun tok farvel med sin aller siste klasse i sommer, var det mange tårer i klasserommet. I et dikt fra en foreldregruppe ble hun beskrevet som streng og rettferdig, mild og kjærlig. Klassekontakt Heidi Markussen forteller at Herland er en helt unik lærer, som har skapt tillit og sett hver enkelt elev, med det samme faglige engasjementet etter over 40 år.

Marianne Herfindal Johannessen er en lokal ildsjel som er sitt ansvar bevisst når politikerne svikter. Som leder for Åsane historielag jobber hun blant annet for å redde verneverdige bygninger. I årevis har hun kjempet for å redde Almåsgårdene, og i høst vant hun; gården er sikret. Hun fikk også Bergen kommunes kulturvernpris i høst.

 

Slik stemmer du:

Dette er altså årets ti kandidater for Årets åsabu, og nå er det helt og holdent opp til deg å avgjøre hvem som stikker av med seieren. Velg ut din favoritt fra listen, og send din stemme til oss. Dette kan du gjøre ved å sende en e-post til nina@aasanetidende.no, eller et brev til Åsane Tidende, postboks 31 Nyborg, 5879 Bergen. Du kan også nå oss på telefon 55 18 50 00 mellom klokken 09.00 og 16.00 i ukedagene. Hver enkelt kan kun stemme én gang.

Fristen for å levere din stemme er tirsdag 23. desember klokken 10.00. Da må din stemme være oss i hende.   

 

 

Av

Nina Johnsen

nina@aasanetidende.no