Lokalavis for Åsane og omegn!
  • KLAR: Denne sesongen var han Åsanes toppscorer med 19 mål. Onsdag signerte han ny kontrakt med oransjetrøyene. (Arkivfoto: Erik Madsen)

Toppscoreren fortsetter

Niklas Lerpold banket inn 19 mål i år da Åsane fotball rykket opp i 1. divisjon. Nå har han signert for to nye år.

– Jeg har lyst å prøve meg i 1. divisjon, det har egentlig alltid vært en ambisjon. Jeg fikk muligheten i sommer da Nest-Sotra tok kontakt, men jeg takket nei. De ringte en dag før vinduet stengte, og det var ikke veldig aktuelt. Ettersom vi lå i den posisjonen som vi gjorde og jeg så at Åsane hadde muligheten til å rykke opp, hadde jeg mer lyst til det, så da valgte jeg å bli. Det er jeg glad for nå, sier Lerpold.

Lagmoral

– Hvorfor rykket dere opp?

– Vi er ganske enige i klubben om at vi har en fantastisk lagmoral der alle jobber for hverandre. Vi fremstår som en enhet, og det har vært suksessfaktoren i år, selvsagt kombinert med at vi har mange fantastisk gode spillere.

– Vi fant nok også en ekstra motivasjon i at vi mislyktes de to foregående sesongene. I fjor kollapset vi jo halvveis, og det var egentlig litt flaut. Vi måtte gjøre noe før «Åsane-høsten» ble et begrep. Videre var vi også heldige med skadesituasjonen; vi har spilt med det samme laget nesten hele sesongen.

– Det er også en styrke at vi er så unge, og likevel har en del erfaring. Alle disse ungdommene kommer til å ta store steg, det er jeg helt overbevist om, sier 24-åringen.

Han er selv en av de unge med mye erfaring, og debuterte på A-lagsnivå som 15-åring i Arna-Bjørnar i 3. divisjon.

– Mange har over seks-syv års erfaring fra seniornivå, den unge alderen til tross.

20 var målet

– Du stoppet på 19 mål - fornøyd?

Lerpold ler.

– Jeg er jo fornøyd. Det må man jo være med 19 mål. Men det er likevel med en liten bismak. 20 var målet. Hvis ikke Kjetil hadde byttet meg ut de siste tyve mot Fana så hadde det vært i boks, smiler han.

– Jeg sto over siste kampen mot Grorud, jeg var småsyk den uken og hadde dessuten  hjemmeeksamen, kanskje hadde den tyvende scoringen kommet da. Jeg brant også et straffespark mot Vard. Sånn kan man fortsette å analysere, men jeg har jo også hadde en del stang inn, så alt i alt skal jeg være fornøyd, sier toppscoreren.

 

Av

Ove Landro

Relaterte saker