Lokalavis for Åsane og omegn!
  • KLAR FOR ÅSANE: Andreas Sundsbø blir ny hovedtrener for Åsane fotball damer. – Jeg gleder meg til å ta fatt på denne utfordringen, sier han.

Andreas Sundsbø blir Åsane-trener

Andreas Sundsbø blir ny hovedtrener for Åsane fotball damer. – Jeg følte at jeg trengte en ny utfordring, og gleder meg til å ta fatt på oppgaven, sier mannen som har trent herrene til Arna-Bjørnar de siste fem sesongene.

Både Jostein Nesse, styreleder i Åsane fotball damer, og Andreas Sundsbø bekrefter at sistnevnte blir ny hovedtrener for oransjetrøyene. Sundsbø tar over etter Trond Eirik Markussen i januar. Detaljene i kontrakten er ikke 100 prosent klare i skrivende stund, men etter det Åsane Tidende kjenner til blir det lagt opp til en toårskontrakt.

– Jeg trengte en ny utfordring, og var klar for å prøve noe nytt. Tidligere har jeg i all hovedsak trent herrelag. Det blir spennende å lede damene til Åsane i 1. divisjon, sier Sundsbø.

Assistenten blir med

Den nye hovedtreneren til Åsane-damene har lang erfaring som trener på seniornivå. Nå har han trent herrene til Arna-Bjørnar i fem sesonger. 51-åringen har dessuten vært trener for seniorlagene til Tertnes og Nordhordland BK. Han har også tidligere vært en del av trenerteamet til Åsane-herrene. I tillegg har han spillererfaring i oransje drakt.

– Det blir kjekt å komme tilbake til denne klubben. Jeg trengte ikke mange dagene på å ta avgjørelsen da jeg fikk denne forespørselen, sier han med et smil.   

Sundsbø tar med seg assistenten Bjarte Christensen fra Arna-Bjørnar til Åsane fotball damer. De har samarbeidet i nesten to år om å trene herrene i Arna.

– Det er viktig for meg å ha en ved siden av meg som jeg kan stole på helt og fullt. Bjarte bidrar positivt på alle måter rundt laget, og jeg ser frem til å fortsette samarbeidet vårt i Åsane, sier han.

I tillegg skal René Eriksen overta jobben som keepertrener. Den tidligere Åsane- og Tertnes-målvakten har vært sisteskanse for Arna-Bjørnar-herrene denne sesongen.

– René har mye erfaring, og det blir kjekt å få ham med i trenerteamet, sier Sundsbø.

 

Les hele artikkelen i vår papirutgave.

Av

Nina Johnsen

nina@aasanetidende.no